Pages

25 July 2017

Salam 1 Zulkaedah

Syawal dah tamat.
Da masuk Zulkaedah pun.
Orang pun da start pergi haji.
Tahun ni ramai juga staff office yg dapat panggilan menunaikan haji.
Semoga mendapat haji yang mabrur :)

Oh. Baru tingat takde citer Syawal tahun ni.
Huhu.
Lagipun takde sakan sgt raya tahun ni.
So so je. Tu yg takde citer.
Tapi, ada buat birthday dak Rizq.
Tu nanti kite citer okeh.
Sekarang blog memang mandom,kan?
Semua orang pun macam dah tak layan blog.
Nak dapat info apa2 carik je kat FB.
Tu lah susah.
Nak carik info percutian, best lagi carik kat blog.
Tapi, dah takde info latest dah.
Dah tak ramai nak share percutian dah :(
Lepas tu macam blog2 viral (entah nak panggil apa blog yg selalu ambik artikel mana2 tu) yg byk up citer. Tak best. Nak personal blog juga yg tulis. Baru real.

Jamuan raya office tahun ni pun takde yg official.
Kami buat skali dgn majlis penutup sukan.
Sukan ni pun nanti mak citer jugak lah.
Tahun ni buat kat Pahang.

Gegambar pun byk kat FB.
A ah la uols. Mak dah aktif balik kt FB. Haha.
Hehari menebeng kat situ.
Bukan per, byk grup yg mak follow kat FB.
Jadi, mak rajin berbalas komen dalam grup2 tu.
Esp grup #bfmembers dgn #soaljawabkanakkanak.
Oh. Mak juga da delete grup w.app TTC Dr Natasha.
Last year mak gather beberapa orang utk info berkaitan fertility treatment kat KL Fert.
Then, lps tu macam xtvt asyik tak jadi je, so macam da tak berfungsi grup tu.
So, dah delete.
Eh. Tapi, mak tatau lah samada orang lain tgk ada lagi ke tak grup tu.
Mmg mak admin, tapi bila delete grup tu dia otomatik delete ke cemna.
Ah. Lantak lah.
Kalo still ada lagi, korang pepandai lah left grup tu ya anak anak. Haha.

Dah tua tua ni malas mak nak sesak2 fikir memacam dah.
Mak buat "lantak hang lah"
Macam previous post. Memang macam mengganggu pikiran.
Tapi, lantak lah.
Malas nak pikir.
Mak ni 2 tahun lagi dah masuk 40 tahun.
Dah boleh nak pencen pilihan dah.
Kalau lah mak rajin nak kerjakan tanah tinggalan arwah ayah tu, mak rasa mak boleh survive until mak dapat pencen pada umo 55thn nanti. Hasil tanah tu, InsyaAllah mmg kurang lebih gaji skrg kalau diusahakan secara serious dan komersil.
Tapi tu lah, mak dah ada dak Rizq skrg. Kena fikirkan ke-maslahatan dia jugak.
Kerja govt ni benefit byk utk dia. 

Okay lah.
Takde lah nak citer apa2.
Just nak jot down tarikh 1 Zulkaedah tu je.
Hihi.
Bulan Syawal tu ari mak kandas juga nak berpuasa 6.
Mak dapat puasa 3 je.
Huhu.
Banyak lagi tak terganti ni weh.


Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign