Pages

21 February 2017

Pampes (Diaper) Free

Sejak jadi mak mak ni kan.
Hihi.

MyRizq guna diapers Wee Wee Dry, Huggies n Pet Pet.
Pernah try Drypers Classic - terus naik rashes.
Lagipun classic ni macam tak menyerap lah. Basah je rasa.
Tak best.
Tesco Love tak pernah try. Kang beli besar2, tup tup tak sesuai lagi rugi.
So, stick kat 3 brand tu.
Huggies tu biasanya beli yang pants.
Mak guna diapers bukan utk mudah nak pakai tak tukar sepanjang malam, tapi nak tgk sesuai ke dak pada "montot" comel tu. Hihi.
Biasa kalau ari antar dakRizq ke babysitter, mak bekalkan 5 diapers. Sengaja tak bekalkan satu beg sbb nak tgk byk mana diapers yang digunakan. Senang nak pantau.
Then balik rumah, dalam kul 7 before si kecik tu tidur, mak tukar.
Then tgh malam tukar skali.
Before keluar rumah tukar sekali. Max 4-5jam mesti tukar.

Tu ari kat grup mak join, heboh diapers trial pack ni.
Memula tu mak busy, tak sempat nak buat.
Sekarang baru blh nak online kat web tu.
Sapa nak boleh la masuk web offspring natural.
Dia akan bagi 6pcs diapers + wet tissues.
Tapi bayar kos pos RM10.
Okay lah kan. Try ja.

Tapi tatau lah skrg ada stock ke takdak dah.
Sbb dia emel kata dalam 2 minggu ja depa dah out of stock.
Mana tak nya.. dah di war warkan di grup2 mak mak, kan?


Review - okay.
Lembut la sangat diapers ni. Sbb dia guna pun bahan2 natural kan.
Masa sampai ni, bebudak office kata "nipis ni"
Ya. Mmg nipis, tapi serap.
Mak saja try tu ari, dari kul 10 smpai kul 5pagi baru tukar.
Okay, tak bocor n masih kering.
Tak tau lah kot dak Rizq kurang kencing masa tu. Tapinya, berat gak diaper masa tukar tu.

Dia cam diaper applecrumby gak ni.
Tak pernah try applecrumby ni, tapi cam tahu la bahan2 dia.
Tapi, nak try gak lah applecrumby ni nati.
Lebih kurang ja harga depa.

Hurm. Macam nak beli la pulak bundle pack dia. Tgh ada promo nih.
Huhuhuhu.
Wee Wee Dry kat Lazada, paling murah leh dapat RM89.90 utk 3 packs (76pcs each size M)
Yang ni masa dia bagi diskaun ni - RM134.10 utk 4 packs (42pcs each size M).
Jauh sangat beza, kan?
Huhu (T___T).

2 juta komen

Wah...jadi mak2 ni mmg concern rega pampers..hehe

Fieza Sani : yer, mmg kena concern zaman2 barng mahai ni. hihi.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign