Pages

30 December 2016

Wrap Up 2016

How time flies.
Bye 2016
Tahun yang membawa penuh erti.
Oleh kerana nak buat entry pun susah sekarang. mari lah kita wrap up secara pukal sahaja.
Macam last year pun, secara pukal juga.
Kali ni kita pukalkan mengikut bulan pula.

~Januari~
Tiada apa2 event besar berlaku. Tiada percutian anniversary seperti tahun tahun sebelumnya kerana bulan 1 ni dah pregnant 4 bulan lebih.

~Februari~
Bulan bufday myDH.
Celebrate bufday myDH kat mana eh?
Lupa. Haha.
Ada satu event family masa bulan 2 nih. Rombongan meminang anak buah ke Sabak Bernam. Masa raya cina. Rombongan meminang dan terus bertunang. Mengejut ja. Takde plan takde apa, tau tau nak bertunang. Hai. Bebudak zaman sekarang ni.
Kek pun beli kek secret recipe ja. Weols sponsor cake.




~Mac~
Trip ke Melaka bersama mak n family abg cik. Beli voucher masa kat Matta Fair tahun 2015. Pergi Gold Coast Melaka. Best!.
Masa pergi ni minggu ke 27 pregnant.
Lepas tu beli kuih keria senang je. Takde la cam sekarang ni.
Pelik eh. Dah lama kot glamer kuih keria ni, apsal skrg baru nak viral beria.


~April - Mei~
Tiada apa yang menarik. Kerja macam biasa. Ada pekeliling baru untuk upgrade gred2 tertentu. Agak busy juga hujung2 sebelum cuti bersalin tu.
Bulan 5 sempat menyelit buat maternity photoshoot. Hihi.
Dalam tgh musim panas berbahang masa tu.
Naseb la nakkkk... haha.

~Jun~
1 Jun 2016 - Kehadiran Rizq Iskandar dalam keluarga kami. Rezeki dari Allah yang ditunggu tunggu. Alhamdulillah. Terima kasih Allah.
Berpantang dalam bulan puasa.

~Julai~
Hari raya pertama kami bergelar ibu dan ayah.
Belum habis pantang masa ni. Huhu.
Beraya di KL saja. Tapi seronok. Ramai sedara mara datang.
Maklum lah. Nak tgk orang baru, kan? Hihi.

~Ogos- September~
Masih dalam maternity leave. Serta unpaid leave (cuti menjaga anak) sebulan. Menjadikan 4 bulan bercuti! Seronok dapat mengulit baby sampai 4 bulan. Alhamdulillah.
Balik kampung sebulan.
Thank u pada adik2 unit di ofis. yang byk beri kerjasama masa akak cuti ni.
Memang tak fikir langsung pasal kerja.
Semuanya mereka settle kan sendiri.

~Oktober - November~
Dah masuk kerja.
Lemau. Huhu.

~Disember~
Rizq da masuk 6 bulan.
Bufday ibu.
Anniversary ibu n ayah.
Percutian famili ke PD.

Tahun ni memang rasa masa berlalu begitu pantas.
Tgk balik wrap up 2015.
Sebenarnya masa menulis tu, 4 month of my pregnancy :)
Cepat kan masa berlalu.
Sekarang Rizq Iskandar dah nak masuk 7 bulan.
Alhamdulillah.
Terima kasih Allah.


Untuk rakan2 yang lain.
Teruskan berusaha dan berdoa.
Yakin. Allah akan makbulkan doa pada masa yang terbaik untuk kita.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign