Pages

19 March 2018

Matta Fair Mac 2018

Uols pegi tak Matta Fair tu hari?
Aiols pegi.
Haha.
Selain Pesta Buku, MF ni pun cam event wajib pegi utk kiterang.
Aiols siap ada bagi tips ke Matta Fair lagi tau.
Bleh klik sini [tips Matta Fair]
Datang bawak anak yong, harus lah ada tips and trick.
Kalau tak.. merana lah uols berkuak lentang dgn anak dalam tu.
Tetambah anak yg tgh meligat macam Rizq Iskandar tu.

Kali ni kami tukar strategy.
Biasa pergi hari Sabtu, kan.
Kali ni kami pergi petang Jumaat lepas balik keja.
Dalam kul 6pm camtu sampai PWTC. Dapat parking bawah PWTC ja. Alhamdulillah. Pastu terus la naik. Beli tiket - masuk tempat nak dituju ja.
Oleh kerana kita takde nak riki2 oversea ke hapa, kami terus pergi tempat domestic ja.
Sebelum tu, tgk dulu map dia. Kat mana booth yang kita nak pergi tgk.
Kena ada strategy camni.
Dulu boleh la nak berlengah lengah.
Sekarang cannot lah.
Dah la dak Rizq tu kadang dia nak jalan sendiri.
Awak tu dah lah haluih, kang orang terlanggar ja.

So, kemana kita kali ni?
Kiterang pilih ke Selatan pula.
Asyik ke PD je kan.
Pastu sepanjang dak Rizq ada ni, dah 3x kami pergi area Pahang (Cherating - Kuantan).
Udah udah la tu.
Selatan pulak lah.
Next nanti Utagha.
Lama gak tak pergi Penang ni. Jalan2.

Kiterang dok dalam sejam ja pun kat situ.
Zus zas zus zas.. settled.
Dah jom balik.

Snap gambau ni ja. Masa ni ayah Rizq tgh beli voucher hotel. Dak Rizq da mula melentik2 badan tetengah orang. Bawak dia lari jap.
Yang best MF ni sbb dia ada tmpt lapang.
Biasanya orang2 akan duk kumpul situ, fikir2 mana nak beli, atau call famili ke apa. Kiterang pun selalu je buat camtu dulu. 
Ni dak Rizq main belon. Dapat belon Aquaria, ngan Bayou Lagoon. Kemain Rizq sepak sepak belon tu. Sekali belon Aquaria tu meletop pom pom.. Tanjat jap semua orang. Haha.
Oh. Kami beli tiket Aquaria gak. Dapat RM39/adult. Rizq free lagi.
Sekarang ni tiket masuk (mykad) RM49 dah rupanya. Sokay lah kan. Jimat doploh hinggit.
Hujung bln ni bleh pergi tgk fish :D


Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign