Pages

28 March 2018

#kaptenRizqkeSabah : Pulau Sapi dan Shopping Time

Seterusnya Day 4.
3 Disember 2017

Hari ni jadualnya ada lah ke Pulau.
Permulaan jadual kami adalah ke Pulau Manukan. Tapi, depa tukar jadi Pulau Sapi.
Aiols okay je memana sbb tak pernah pergi pulau kt Sabah ni lagi.
Sbb kami satu famili, dan juga ikut pakej, memang cepat dan mudah lah.
Kat jeti tu memang penuh.
Kalau tak amik pakej maybe kena beli tiket kat kaunter la kot.

Kiterang ni driver tu drop then dia suruh tunggu satu tempat.
Lps tu dia datang balik bagi life jacket and peralatan snorkeling.
Then boleh dah naik bot.
Settle.
Senang.
Kalau berdua ke atau tak ramai maybe kena tunggu lah kot.
Pastu jenuh juga kalau nak balik nanti kan.
Kena lah tunggu semua ada baru bleh balik.
Ke cemana? Yang ni takde info. Huhu.

Dak Rizq tertido dalam bot.
Naik speed boat kecik tu ja. Melantun lantun aih.
Risau memang risau. Tp kita bebuat berani ja. Tak lama pun, dalam 8minit camtu ja rasanya.


Sampai Pulau Sapi - buat lah xtvt sendiri. Dok lah berapa lama nak dok. Nanti nak balik, gitau je nak balik jeti. Carik balik bot under sykt kita (ke boleh je naik memana bot - tak pasti yang ini).
Sampai situ, carik lah port memasing dan mandi laut lah, apa lagi kan.
Susukan dak Rizq dulu then snorkel tgk ikan.
Jangan lupa bawa roti supaya bleh bagi ikan makan dan ikan dtg dekat2 :)
Dak Rizq tido ja masa ni.

Sedap dia tidoq dgn angin bayu laut ni.
Angin laut cina selatan yang terbentang luas :)
Dah bangun, bawak dia gi laut.
Taknak dia. Bad mood terus.
Tak merasa nak mandi laut pun (T___T)


Kiterang kat sini sampai kul 12 lebih.
Pastu naik bot balik ke jeti.
Kat sana driver da siap tunggu.
Balik hotel utk mandi solat then turun balik untuk lunch.
Kami lunch dkt area2 pasar Filipin tu ja sbb lps tu nak shopping.

Takde shopping apa pun.
Just beli ikan bilis and t-shirt.
Pastu mintak abg driver tu hantar kami balik hotel.
Sementara nak tggu tu, kiterang masuk lobi hotel Le Meridien.
Cantik hotel ni. Nanti nak stay sini lah next time. Haha.

Akak akak ipar yang banyak shopping.
Depa tu siap pergi balik waktu malam.
Katanya waktu malam dapat tawar harga murah.
Sekotak brooch yg ada sedozen dalam tu, waktu siang jual RM50 camtu, boleh dpt RM20 kot.
Ye ke??
Macam tak caya ja. Ye lah kot. Entah.
Aiols beli ja waktu siang tu. Takde kuasa lah nak pi kuar lagi memalam.
Malam tu kiterang tak kuar dinner pun.
Just kirim ja kat depa yang nak keluar.

Settle hari sebelum hari terakhir di KK.
Esuk nak balik dah :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign