Pages

21 April 2016

Rindu Nak Travel



Semalam ai tempek gambau ni kat FB.
Yang menimbulkan kontrovesi jap. Haha.
Uols nih.... heheheeee.

Tetiba ai rasa rindu nak travel.
Ai rasa lama sgt tak travel.
Pastu, tu ari tgk citer apa ke ntah.
Oh... Majalah 3. Yang pasal depa bawak breakfast dari Kelantan ke KL tu.
Pastu ada part yg dia tunjuk flight dah sampai KL, then pramugari cakap2 tu.
Pastu ai n asben sesama cakap - dah lama tak naik flight.
Pastu tgk citer Suami Tanpa Cinta, yg derang honeymoon kat Paris tu pun, cam best nya.
(walau pun, nan hado lah nak ke Paris plak kan.. duit kepuk2 sgt nak pegi Paris tu. Tapi, eh, mana lah tahu, ada rezeki nanti)

Hehe.

Nampaknya sesama rindu nak travel lah.
Last travel adalah masa buat umrah last year. Setahun sudah.
Biasa nya 3,4 bulan skali harus ada travel travel.
Atau setahun 2x.
Ada takde pun, gi Langkawi ngan famili bln 12 tu ari.
Itu bukan travel. Itu famili trip.
Ai nak travel. Yang ada naik flight, yg ada cop kat passport, yg kena buat itinerary sendiri, yg kena survey2, yang carik2 info. Best camtu. Suka sangat. 

Tapi takpe. Kita ada mission yang lebih penting dari travel.
Tak lama pun kita hold.
Hujung thn atau next year dah boleh travel balik.

Selalu jugak ai ter fikir fikir, kalau ikutkan, boleh dikatakan puas juga lah travel.
Dah merasa negara yg ala ala tempat omputih - yg sejuk2 gitu walau takde salji bagai.
Dah merasa naik cruise 4 hari 3 malam.
Dah merasa seronok2 kat Disneyland.
Walau tak la sebanyak traveller tegar yang lain, at least Allah dah bagi peluang pada kami berdua.

Betul lah kan. Allah mmg plan sesuatu terbaik utk kita.
Dan Allah akan bagi bila kita dah bersedia dengan semua itu.

Next trip - simpan duit tabung nak pergi Kuekenhof. Nak jugak.. nak jugak. Sbb tgk kat FB skrg ni, Ya Allah cantik la sangat tulips2 tu. Gigil2 tgk. Huhu.
Tapi, Disneyland Jepun pun nak jugak.
Eh. USS yg dekat pun tak pegi lagi.
Eh. Banyak nya angan2.. ye ye je kan.
Sudahnya kang mandi kat pool bawah rumah ja.
(T_____T).

4 juta komen

kontroversi ye kekda? hehehe...

in shaa Allah ada rezkinya nnt pasni bleh travel semula :)

take care kekda! hepi hepi hepi sangat utk kekda! :)

macam ada something yg special jaaaa.....hehehee...[kee... lia dah tertinggal kapal lagi nih....eheheee...]
Lia pun dah lamaaaa sangat tak jejalan naik belonn tuu.... sabarkan je lah dulu.... kena settlekan bajet satu per satu....ehehe...
Apa-apa pun....take care kekda.... [pelokk kuat kuat] =)))

reen, soon...dah x lama tu ;-)

nk ikutttt travel!!!

ehhh....heheh...hi kak!lame kite xsibuk sini..

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign