Pages

11 September 2019

Matta Fair September 2019

Ahahah.

Tiap kali Matta Fair aku pi mencemar duli, kan?
Cemna lah buleh pergi tempat2 yg orang ramai tu.
Bawak toddler pulak tu.
Idak la temannnn..
Kata dek deme la.

Hehe.
Aiols okay ja.
Apa nak rengsa pula.
Kali ni aiols pi hari Sabtu. Ha. Lagi lah.
Hahah.
Sbb petang Jumaat tu lapau sampau dah.
Tak lunch kat ofis.
Eih. Tk bleh. Kena singgah di pasar malam beli makanan jugak.

So, postponed ke hari Sabtu.
Tapi Sabtu pun idak la pagi2 dan tghari.
Pegi lepas Asar. Dlm kui 6 baru sampai pwtc.
Hehe. Rilek la. Umah dekat ja.
Naik LRT. Sbb dak Rizq nak naik choo choo train.
Tapi, sebenarnya dia pun rimas.
Petang orang tak ramai sgt. But, still la kan.
Pegi 2,3 booth ja.
Lepas tu dia tak bagi singgah2 dah.
Balik..balik katanya.
Hahahah.
Nasib baik abang acap dia belanja eskrem.

Kali ni ajak anak buah skali. Dia baru nak belaja2 travel.
Kami lak sempat beli tiket zoo negara kali ni.
Haha.

Tapi, pakej all in ke Korea not bad lah.
Semua bawah 3k. All in ya. Bkn pakej ground.
Bulan 12, waktu main salji pulak tu.
Hampir2 lah aku terpikat. Tak memasal. Padahal tak pernah plan pun Korea.
Lps tu tgk booth Labuan.
Yup. Kami nak ke Labuan sebenarnya.

Area Borneo kami sudah ke Sabah bawa Rizq. Sudah ke Sarawak. Jadi, perlu ke Labuan pula. Labuan ni bukan je Rizq tak pernah pegi. Kami dua pun tak pernah.
So, rasa nak pergi.
Utk next year.

Korea tu. Kalau loan rumah tak approved. Boleh lah.
Kalau approved. Memang tak kemana lah.
Loan utk 2nd house memang tak dpt 100%. Kena ada 10% utk bayar ke developer.
So, mana buleh berjimba2 kalau loan approved.
Kali ni aiols try dgn bank lah pula.
Sbb 1st house dah dgn LPPSA.
Cuba lah.
Dapat, dapat lah.
Tak dapat pun, takpe.

Buleh pergi jalan2.
Pergi Santorini ka.
Ahahahah :D

Terima kasih atas komen anda :)

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign