Pages

26 May 2017

Salam Ramadhan 1438H

Akhirnya.. 
Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan


Wah. Gitew. Ttiba nak speaking arobbb..
Selamat berpuasa uols.
Sekejap je bertemu Ramadhan.
Makna kata, sudah setahun la juga dari tarikh berpantang di bulan puasa. Hihi.
[kakak tak abis ganti puasa uols. Kakak tak kuadddd... tp takpe. Kakak akan ganti juga. Dan bayar fidyah. Jangan risau]

Tadi kakak tgk2 balik entry puasa lepas lepas.
Bukan tahun lepas lah semestinya sbb tahun lepas manade kakak buat entry.
Kakak tgk tahun 2015 punya.
Rajinnya kakak memasak.
Sempat ya.
Tgk entry ni [puasa tahun 2015]
Siap nasik lemak ngan ayam serai bagai. Haha.
Tahun ni cemna agaknya?
Kakak balik kul 4.30ptg.
Ambik dak Rizq kat rumah nenek asuh.
Lps tu baru balik.
Sempat tak rasa rasanya?

Naseb hway DUKE yg baru tu dah buka uols.
Yang depan HKL tu. Berdesup 3minit dah sampai exit tol sebelah rumah kakak. Tak perlu lagi dah kakak lalu bulatan Pahang yg tak pernah tak jem tu.
Tapi, biasa lah, nak menyampai ke pondok tol utk touch smart tag - hazab jugak lah jadinya. Tapi kakak rasa, kalau tak hujan, kakak boleh sampai rumah dalam jam 5.30ptg.

Utk 2 minggu pertama ni kakak tak kesah sgt.
Sbb opah Rizq datang rumah.
Jadi, opah Rizq boleh la defrost bahan2 nak masak dulu.
[atau tgk2 opah Rizq da siap masak dah. Hihi].

Tapi lps tu pepandai lah cemna nak hidup.
Skrg tgh train dak Rizq tido kul 8 sbb dak Rizq biasa tido dalam kul 7.30 camtu.
Dak Rizq kena mengempeng utk tido. Tu yang kena ajar dia tido lewat sket lepas mak berbuka dan solat. Kalau tak, berbuka dalam bilik lah nampaknya. Huhu.
Takpe. Biasa lah. Dah ada anak kecik kan. Apa2 pun keutamaan harus lah pada si kecik tu. Sayang banget dak kusyuk kusyuk mashem tu.

So,
Selamat Berpuasa lah.
Tahun pertama kakak berpuasa sebagai ibu yg fully bf. Harap2 okay lah hendaknya.
Mesti kejap je rasa. Pastu dah raya.

Ha. Berapa hari cuti raya uols?
Dan uols team raya mana tahun ni?
Team raya kaler apa?
Kakak #teamrayaperak dan #teammintgreen.
Hiihihi.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign