Pages

4 November 2016

Kalau Tak Plan Mesti Jadi

Semalam - 3 November 2016 ada course kat Dorsett Putrajaya.
Course berkaitan HR lah. Byk kali dah ci ngelat takmo pegi course lepas masuk kerja ni, ini kali lah kita kena pergi lah. Hihi.

1st time being there.
Mula cam celah mana lah hotel Dorsett ni.
Depa dok kata area masjid besi tu je.
Ye lah, area situ, tapi kat mana.
Pergi ngan driver ofis, so takde la risau2 sgt.
Dah la pagi tu, sebelum pergi, masuk ofis jap. Lif ofis rosak - hujan - jammed.
Lewat sket lah sampai Putrajaya nya.

Rupanya hotel Dorsett ni celah2 pejabat kerajaan tu.
Takde signage langsung nak menghala ke hotel tu.
Dia kalau dari masjid besi tu, kena la tgk belah kanan. Nanti nampak lah "Dorsett"

Pulak tu hujan, driver nak carik lah lobby.
Skali drop off point je yg ada. Kereta ke apa tak blh masuk.
Hah. Berlari lah kau dalam hujan nak masuk hotel tu.
Huk aloh!
Bawah hotel ni ada supermarket Hero.
Kira hotel dan shopping complex lah konsep nya.
Ada Toys R Us segala.

Tapi, kira selesa jugak lah hotel ni.
Apa apa hal kita tanya surau dulu sbb nati waktu break kudapan pagi tu kita ada "urusan rasmi".
Tanya pekerja situ, dia tunjuk lah. Oh. Lega. Sama aras je dgn bilik kursus.
Tak perlu nak pergi tempat lain.
Alhamdullilah. Dipermudahkan utk 1st time pump on the go ni. Huhu.
Surau pun wangi je lagi. Maklum lah. Baru lagi kan.
Yang best masa second session pumping waktu zohor tu, ramai lak plak dari jabatan lain yg dok pump skali. Siap blh sembang2. Hihi.
Dah la ada sorang tu pam dia sama brand. Siap dia gitau nanti carik spare part gini gini utk senang masuk dalam storage bottle lain apa semua. Hihi. Best lah.
Seronok plak pump secara berjemaah camni.

Gini lah daily routine EBM mom kan. 
Mujur dah beli bag yg sesuai bawak gi course. Sebelum ni guna bagpack Alegra. Macam susah sket lah nak bawak kalau ada meeting ke course ke. Ha.. ni senang.

Dalam tu blh sumbat ice pack, double electric pump, muat semua.
Suka lah GABAG ni.
Ice pack pun okay je tak cair sgt smpai petang.
Kira sejuk je lah (lagi pun cuaca smlm mmg mendung n kat hotel sejuk giler).



Okay, back to the title.
"kalau tak plan mesti jadi"
Citer punya panjang, isi utama masih tak masuk lagi. Hihi.
Ni sebenarnya sbb nak jumpa kawan aku sorang ni.


Yang baru balik dari Taiwan ni.
Baru tak baru lah. Berapa lama dah dia balik. Before aku deliver lagi.
And dia nak jumpa utk pass gift utk dak Rizq.
Bila dia napak status aku kat FB yg aku kata aku kat Dorsett terus dia w.app.
Dia keja area area situ gak. So, senang dia drop by jap.
Dia nak jumpa and pass adiah tu.
Senang camni. Kalau plan plan harus entah tahun bila plak nak jumpa kan.
Jumpa dia jap kat lobi.

Oh ya.
Makan sedap juga kat Dorsett ni.
Ok lah gak.
Pastry dia sedap!


Aunty Sue.. Aunty Sue..
Maceh bagi kapten reindeer ni.
Kapten shuke sbb boleh gigit gigit tinger ngan tanduk iyer.
Hihi.


Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign