Pages

27 April 2017

Pesta Buku Antarabangsa KL 2017

Yeyyyy!!
PBAKL kembali ke KL.
Baru lah betul namanya PBAKL.
Last year kan buat di Maeps Selangor.
Tak kena dgn namanya tu.
Buat kat maeps tu ramai yg komplen.
Ye lah. Maeps tu kan sinonim dgn MAHA je.
Tetiba buat pula pesta buku kat situ.
Pesta buku ni dah sinonim sangat di PWTC.
Sedari tahun 2000 tak pernah missed pesta buku di PWTC ni.
Tup tup tahun lepas buat di Maeps, memang tak pergi.

Plus.
Masa tu, Rizq Iskandar pun dah nak keluar dah.
Hihi.

So, tahun ni dapat lah pergi. InsyaAllah.
Sbb dah kembali ke PWTC.
Dan tahun ni nak bawak Rizq Iskandar bersama.
Jangan risau. Weols tak bawak stroller kalau pergi tempat2 macam tu.
Dah kenapa nak sesakkan tempat yg sedia sesak.
Lagi lah dgn orang ramai, nak biar anak dalam stroller.
Kang sat gi orang batuk, bersin, hala kat dia.
Memang big no no.
Kita babywearing lah uols.
Stroller dah so yesterday lah! 
Haha.
Idak ... idak .. mak melawak ja. Jangan ambil hati.
Mak pun guna stroller lagi. Dah beli memahal ko... takkan tak guna.
Tp tgk tempat lah. Macam yg crowded ni, senang lagi babywearing. Macam tempat luas cam IKEA tu, senang la bawak stroller.

Ramai orang.
Dah semestinya.
Biasa nya rombongan budak sekolah yang ramai.
Derang ni biasanya datang pagi.
So, kita pergi petang.
Petang2 tu depa dah balik.

Ada tak de pun orang2 biasa je lah.
Tu pun terkawal je.

Nak bagi Rizq Iskandar suka kan buku macam mak iyer jugak.
Kena.
Biar melentur buluh dari sekarang.
Walau maknya novel berlambak tak baca.
Entah buku apa nk beli.
Tak fikir lagi.
Nak cari buku2 tentang anak2 lah.
Buku agama ke, buku motivasi ke.
Pastu nak pergi booth Jemari Seni. Nak jumpa kak Su (penulis Noor Suraya).

Oklah uols.
Jom pergi.
Start esuk smpai 7 Mei.



2 juta komen

insyaaAllah smg tahun ni dapat terjah dgn sya2kids.
mesti rizq iskandar suka buku nnt...
thanks for info sista! muaaah!

sempat jugak saya gi pesta buku ni, bnyk bahan bacaan utk anak, dpat la apa yg sy cari

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign