Pages

19 April 2017

Al-Fatihah Adik Nisa

Pagi pagi ni buka FB ternampak kawan share perihal adik Nisa.
Memang hari2 kawan tu ada update perkembangan adik Nisa.
Sy ikuti perkembangan melalui kawan tu je.
Bukan taknak follow direct FB mak adik Nisa, tapi saya tak kuat nak tgk segala update berkaitan.

Adik Nisa - cancer fighter.
Di diagnosis cancer otot. Tahap 4.
Yer. Dalam umur baru setahun telah di diagnosis cancer.
Kalau ikut perkembangannya, memang kita dapat rasa adik Nisa kuat.
Sangat kuat untuk melawan penyakitnya.
Untuk menahan sakit, morfin di tambah dose.

Paling hiba, hingga ke akhir hayat, ibu adik Nisa masih dapat menyempurnakan tanggungjawabnya untuk menyusu kan adik Nisa.

Ya Allah.
Sebaknya.


Cerita macam ni memang buat kita terpana.
Kita; yang TTC esp, selalu berkata, kenapa kita diuji. Kenapa ujian kita begitu berat. Takde anak bertahun tahun.
Tapi;
Ditakdirkan kita perlu melalui ujian seperti ibu adik Nisa, adakah kita boleh melaluinya?
Utk saya - setelah bergelar ibu - memang tak sanggup utk laluinya.
Jadi,
Allah pilih kita utk terima ujian dari Nya sbb Dia tahu sejauh mana kemampuan kita menangani ujian tu.


Al-Fatihah untuk adik Nisa.
Tiada lagi kesakitan yang ditanggung.

Ini lah yang terbaik untuk Nisa.
Syurga lah tempat mu sayang.


1 juta komen:

Lia pun ikut perkembangan adik nisa ni melalui fb.. setuju dengan kekda.... Allah menguji kita mengikut kemampuan kita....

Adik Nisa ni anak syurga anugerah terindah buat ibu dan bapanya....

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign