Pages

5 December 2018

Selamat Datang Disember 2018



Hampir meninggalkan tahun 2018.
Cepat kan masa berlalu tahun ni.
Kejap je dah akhir tahun.
Tapi tahun ni kira macam puas juga gi jejalan.
Boleh kata kan tahun ni adalah tahun jelajah seluruh semenanjung :)

Bulan ini juga bulan anniversary kami.
Anniversary ke 10.
Alhamdulillah.
Ingat nk bikin photoshoot. Tapi... cuaca macam tak berapa best sekarang ni kan.
Tgk lah nanti.

Bulan ni juga bulan kelahiran tuan tanah.
Yang ke 39 tahun.
Alhamdulillah.
Ehem.
Setahun je lagi menjejakkan kaki ke 40-an.
WoW! Tua nya. Haha.

Bulan ni juga Rizq Iskandar menjangkau umur 2 tahun 6 bulan.
Alhamdulillah.

Bebaru ni fikiran agak terganggu juga dek suatu hal.
Tapi, ah, lantak lah.
Malas lah nak sesakkan fikiran dgn toxic people nih.
Kita cari cara lah cemna nak jauhkan dari semua ni.
Settle.
Itu lumrah.
Kuman di seberang lautan memang kita nampak.
Namun gajah di depan mata, itu yang memang selalu kita tak perasan.
Kita manusia memang seronok kalau jumpa salah orang.
Walhal kalau ada salah kita sendiri, seboleh2 kita nak sembunyikan :)
Duduk bercerita dan menyampaikan memang seronok.
Hingga kadang kita terlupa, kita pun ada akan dijadikan bahan cerita.
Memetik kata kata ustazah di radio IKIM pagi tadi.


Mungkin sesekali kita rasa down, atau sesekali orang bercerita perihal kita kerana Allah jentik hati supaya kita sedar kekhilafan kita.
Bulan berganti bulan, tahun berganti tahun.
Ini maknanya kita makin menghampiri mati. 
Bukan semakin menongkat bumi.

:)

Selamat tinggal tahun 2018.
Welcome 2019.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign