Pages

13 March 2017

Kami Ke Kenanga (KWC)

Ni kali ke berapa eh ke KWC ni?
Baru kali ke2 ke? Atau ke3?
Entah.
Rasa macam baru beberapa kali je ke KWC ni.

Sabtu lepas pergi.
Kali ni pergi utk cari baju sedondon.
Untuk majlis wedding anak buah.
Nak sedondon semua.
Berminggu minggu tak settle settle.
Nak sedondon utk majlis belah perempuan. Dan belah lelaki juga.
Kami ni belah lelaki.

Baju utk yang belah perempuan dah settle.
Memula tgk online.
Lps tu kakak pengantin pi beli terus direct kat butik dia.
Baju cam gini.


Memang beli direct kat butik Nursafia ni.
Sekarang trend kebarung balik kan?
Dulu lps SPM trending sgt kebarung ni.
Skrg dah naik balik dah.
Tp sekarang derang buat macam ada shape sket.
Cantik.
Plus berzip.
Mudah lah utk ibu ibu bf cam ahkak.
Weeee.
Raya ni mesti ramai pakai kebarung.

Ini pun nak dapat kata sepakat ni pun humang aiiii.
Ada yang last2 minit kata taknak.
Sbb takut kain tak muat la, apa la.
Ok ok.
Sapa nak beli, taknak takpe.
Nak carik color pun, berbulan bulan.

Then settle satu.
Belah lelaki pulak.
Dari blue tiffany ke cooled blue dan tak tahu dah kaler apa dah.
Tu yang decide pi Kenanga.
Ha... dari kul 11 smpai 4.30pm berkampung kat situ.
Kau tahu lah Kenanga tu.
Rambang mata kita dibuatnya.
Nak nak plak skrg kalau tgk baju baby macam eh nak nak nak!
Dak kapten as usual.
Behave ja. Takde crancky pun. 
Bawak gi makan, pun okay ja. Suap2 dia nasik lenyek2 tu.
Pastu bagi feeding.
Nursing room sini boleh diberi penghargaan.
Walau ada 2 bijik je utk sebesar2 mall ni, tapi okay lah.
Ni kat luar. Nampak welcoming, kan?


Takde lah berbau lipas ke, busuk bau diapers ke apa ke.
Elok. Selesa. Pastu ekon kuat giler.
Dak Rizq lena betui tido.
Kat luar dia letak sofa. Kaum bapa blh la lepak (lena) situ jap. Haha. Ye. Mmg apak Rizq tertido kat luar tu. Haha.
Nursing room ni kat Tingkat 1.
Changing room ada juga kat tingkat lain. Tp nursing room rasanya mmg kat tgkt 1 ja.

Kat Kenanga ni biasa lah. Beli banyak baru murah.
Kami berkenan baju kat satu kedai ni.
Katanya beli 6 pcs, dapat murah. 10pcs lagi murah.
Memula kami nak beli 6 pcs which 3 tops, 3 skirt. Sedondon. Utk 3 orang.
Tapi, bila kira kira eh, macam ada bajet lagi.
Tambah lagi skirt.
Sekali dtg sorang acik. Nak tumpang.
Kami pun okay lah.
Takyah lah nak cukupkan smpai 10.
Sekali acik tu pilih komain lama smpai dak Rizq mengamok!
Makcikkkk niiiiii...
Lepas tu dia dah pergi kedai lain (kedai ni ada 4 kedai lain lain tempat).
Tunggu punya tunggu makcik ni tak datang lagi.
Kami pun ambik je lah lagi barang utk cukupkan 10.
Dan dan masa nak bayar lah makcik ni dtg balik.
Eiii.
Tapi, takpe lah. Anggap je lah rezeki makcik tu dapat join kami.
Mana tahu ada rezeki lebih besar utk kami. Kan?
Hihi.

On d way nak pergi parking tu, nak la belikan baju dak Rizq.
Sekali acu acu kat badan dia, mengamok marah.
Haha.
Dia udah tak tahan.
Berapa jam dia tahan, last last kami tak balik lagi. Ada nak singgah lagi.
Marah lah dia.
Tak sempat mak nak beli suar askar kat dia tau.

Hurm.
Pas ni nak shopping kat sini je lah.
Beli online tu tentah depa amik sini je. Pastu aku beli. Padahal dekat je nak pegi.
Tpi tu lah. Beli borong yg dapat murah.
Nak gi sini, kena gi reramai. Baru best.
Utk baju sedondon kami yang dapat tu.
Harga cuma RM70 sepasang (bila dah beli 10pcs tu).
Kami beli tops n skirt yg konsep dia boleh mix n match.
Best weh kalau beli bulk ni.
Murah banyakkkkk dari harga asal kalo beli sepasang sahaja.
Tetiba rasa nak jadi peniaga online (T____T).

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign