Pages

9 May 2016

Salam 1 Syaaban, Salam Hari Ibu

Ahad.
8 Mei 2016.
Salam 1 Syaaban 1437H.

Masuknya Syaaban, menandakan sebulan lagi kita  menuju Ramadhan.
Harap semua pun dah habis ganti puasa :)
Nak senang, lepas raya terus pulun ganti.
Itu lah yg saya buat 2,3 tahun kebelakangan ini.
Dan, mmg rasa lapang je bila semua "hutang"di settle terlebih awal :)

Ahad.
8 Mei 2016.
Selamat Hari Ibu
Untuk semua yang bergelar ibu. 
Dan semua rakan TTC'ian. Kerana TTC'ian juga tak pernah putus berusaha untuk menjadi ibu.
Semoga semua yg ber-TTC akan dikurniakan rezeki menjadi ibu juga suatu hari nanti.

Tiap kali tibanya hari2 begini mesti ada percanggahan pendapat.
Ai ada la post gmbr kat atas ni kat salah satu laman sosial.
Tetiba ada yg balas post ni dengan "everyday is mothers day"
Okay.
What eva...
Malas nak bertekak.
Menda ni pun dah dihurai panjang lebar oleh Jakim.
Terpulang lah pada anda.
Nak sambut, sambut.
Taknak sambut, jangan paksa orang ikut kehendak awak juga.
Asal tidak bercanggah dengan ajaran Islam. Tiada apa yg perlu dirigidkan.
Saya pun hehari call mak. Dan semalam call untuk wish "selamat hari ibu, nanti mak datang sini baru kita gi makan2"
Ai tak tahu pula kalau uols hehari call ur mom and wish "selamat hari ibu".

Okay. Okay. Takmo lah citer panjang2 menda ni.
Kita meluat, orang lain lagi lah meluat.
So.. sebulan lagi puasa ya. Ingat tu. Heheeeee :D

5 juta komen

berdebarr nk tunggu ramadhan..akak mesti lg berdebar kan..hiksss....semoga semua baik baik aja dan ditemukan kita dengan bulan mulai itu..Insyaallah.

Cepat betul masa berlalu kan kekda....
tau tau dah nak masuk ramadhan....
InshaaAllah...doa yang baik2 je utk kita semua...
take care kekda... =)))

well said. i loike kak..
kadang sampai malas nak bertekak
bila up status camtu, ada yg balas hari2 pun hari ibu, bla bla bla..
lantak korang la.. janji jgn lupa kat mak memasing sudahh huhu..

kak, take care ye kak.. saya tolong excited utk akak ni..gmbo terbaru plz :)

huhuhu... hari2 kot dorang belanja mak/bg hadiah kat mak dorang ;-)

Happy mother's day Reen. Smg Allah kurniakan Rahmat buat Reen sekeluarga...Amin...

pernah jugak saya up cerita psl hari ibu ni dlm blog...
hari2 hari ibu tu semua mcm nak cnp ayat orang lain je...kan?
padahal dia bercakap tu sebab dia rasa dia betul..
macamkan dia tiap2 hari belanja mak dia makan kot...
bagi mak dia hadiah tiap2 hari..dah katanya tiap2 hari hari ibu...huhu

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign