Pages

13 June 2019

Celebrate Birthday Rizq Iskandar (V1)

Rizq da masuk 3 tahun.
Tapi, belum pernah buat majlis sambutan birthday dia besar besaran.
Sbb birthday dia semua jatuh pada bulan puasa.
Kalau nak buat makan2 lepas puasa yakni masa raya, rasa macam crowded je kan. Pastu cam ramai je buat open house jugak.
Tapi, tgk la thn depan ke cemana.
Sbb tahun depan, masa tu dah raya rasanya birthday dia.

So, ini version 1 punya birthday celebration dia.
Haha.
1hb tu pergi makan-makan.
Berbuka puasa kat luar.
Semestinya mak Rizq lah yang memilih tempat, kan?
Pilihan kami adalah Shell Out.

Shell Out yang mmg ori Shell Out.
Sbb memula macam nak makan kat kedai2 yg ada buat shell out.
Lepas tu cam rasa, ni mesti tak berapa nak shell out. Terbayang nanti ketam dia yg kurus kering. Atau udang sebesar jari kelingking ja. Pastu harga mesti tahap shell out sebenar.
Dari itu, better makan Shell Out betul trus.
Dulu selalu nak try. Tgk orang pakai apron shell out tu cam best nya. Bila nak dpt makan nih.
Masa tu kan ada area Damansara ke mana ntah.
Kiterang kalau area2 tu mmg tak kuasa. Malas. Weols not hipstur to lepak2 Damansara. Haha. 
Bukan lah.. tempat2 situ kan macam susah parking lah. Pastu jalan nak pergi pun macam belok2, last2 kang sesat. Malas.

So, adik office ni kata "kekda, pi lah Shell Out kat Desa Pandan"
Owh. Ada eh?
Tgk web dia [shell out]
Oooo.. dah byk dah skrg rupanya. Ada 5 dah.
Salah satu yg senang nak pergi dan dekat ngan weols - Desa Pandan.
Terus suh ayah Rizq booking.
Masa bulan puasa ni ada menu khas utk iftar.
So, amik yang tu.
Yang ni utk 2 orang


Sedap dia buat nasik kerabu tu.
Dak Rizq?
Tahu lah dia. Mana reti duduk diam.
Dia tgk orang sebuk mengetuk, dia pun ketung ketang ketok meja.
Terpaksa pulak bagi kaki2 ketam tu kat dia utk ketuk (T____T)
Sabau banyak lah ini budak tau.

Mari lah layan gambau birthday boy nih.
Shell Out Desa Pandan ni dkt bangunan G-Village.
Ada memacam kedai juga situ.
Byk kedai makan.
Baskin Robbins pun ada. So, dah order apa nak makan, jalan2 area situ, masuk BR jap, bagi birthday boy makan aiskrim dulu.



Sedap.
Puas hati.
Ketam isi banyak.
Kuah2 dia pun sedap.
Tapi set ni takde air. Air sila beli lain.
Selain amik set tu, kami amik sweet potato fries jugak.
Pun sedap jugak.



Mana mau duduk dia.
Naseb dia dapat hammer utk jd toys dia.
Gambar ni dia tgk ketuk lah tu.

Birthday boy dan emaknya.
Apsal tah lengan tu nampak cam batang pinang je.
Gemok dah la tu gamaknya :D

Akhirnya dapat juga pakai apron "Life is too short to be serious, let's eat"
Kih kih kih.
Tapi, serious la puas hati.
Pasti repeat!

Terima kasih atas komen anda :)

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign