Pages

18 May 2018

Makan Makan Sebelum Puasa

Ini bukan la cerita makan makan khas sebelum puasa.
Tapi pengumpulan cerita pergi makan makan.
Eh. Tapi ada je xtvt makan makan khas sebelum puasa jugak.
Jom lah tgk.

Ini mak Rizq teringin nak makan western.
Tatau kedai mana yang best.
So, search kat FB.
Terjumpa satu yg dekat ngan rumah. And ramai kata sedap.
Sokay. Boleh try.




Andan's Chopsteak.
Katanya ini cawangan ke3.
Letaknya di kawasan Batu Muda.
Opposite Sek Batu Muda.
Boleh masuk FB mereka and anda info berkaitan.
Kiterang pergi hari Sabtu, lepas Maghrib.
Memula tu tak ramai. Tp lama sket dah ramai.
Okay, tips dia lepas maghrib je kena terus gerak. Sbb rumah kiterang dekat je ni. Kalau jauh, mesti lambat juga sampai n kena tunggu meja kosong. 

Review : Okay. Not bad. Boleh pergi lagi. Black pepper sauce sedap. Tp portion mmg kecik. Sesuai utk orang tak suka makan macam mak Rizq. Chicken ball tu sedap. Home made agaknya. Sbb rasa fresh. Tu bagi kat dak Rizq. And dia suka.

Then, bila balik kg untuk mengundi tu ari, kami try makan di Kuala Kangsar.
Masa tu on d way nak pergi Taiping rumah kakak.
So, singgah breakfast di KK.
Tanya kak ipar mana lagi kedai best. Sbb macam tatau je mana nak breakfast kat KK nih.
Dia kata ada satu kedai yg viral juga di KK. Kedai bawah pokok getah katanya. Uik. 
Nama kedai dia tak sebut. Dia just bagi location kat mana je.
Sbb kita orang kuale, so kite tahu lah kat mana area tu.
Search juga kat FB.
Oh, namanya Warung Selera Kampung.
Masa sampai tu hari Isnin, tapi dalam kul 10 pagi. Penuh. Ramai orang.
Tp, lepas tu dah kurang.
Kiterang order roti goyang set (ada 3 roti n telur + mushroom soup)
Pastu roti canai kawin.
Opah Rizq order nasik lemak.

Review : sedap. Pasti akan datang lain utk try menu lain. Kedai ni menu nya banyak btul. Mi kicap lah, nasik ayam lah, memacam ada. Roti canai kawen tu mmg sedap weh. Mak Rizq bleh makan hampir habis 2 keping tu. Uols shld try kalau ke sini.

Tapi dia tutup hari Khamis n Jumaat.
Weekend kalau, abgcik kata org sgt ramai. Jenuh nak tggu meja kosong.
So, pergi lah hari lain selain hari itu.
Ada tempat macam bela2 itik lah burung lah orang kedai tu letak. Pastu ada macam tempat main2 sket. Dak Rizq kemain suka smpai taknak balik. Sebok dia gtau opah dia "duck..duck.."
Aiyooooh.... Hahaha.
(kat sini boleh plak terjumpa office mate dari KL ni. Masa tu derang outstation sbb ada event kt Kuala Kangsar. Sempena nak PRU katanya masa tu. Hihi).
Aiols nak bagi direction utk ke sini tak reti pulak. Google maps saja lah. Pasti ada. Hihi.



Lps tu, kt office pulak.
15hb Mei.
Majlis rewang and makan makan sempena sambut puasa.
Bergotong royong lah kami se office utk masak gulai kawah, sayur goreng dll.
Nasik and ayam goreng je order.
Makan secara duduk bersimpuh gitew.
Baru lah rasa macam kenduri.





Itu je lah.
Acara makan makan bersambung lepas puasa nanti. 
Hehe.

Eh. Yang ni pulak stok bulan puasa.
Korang suka tak paste tomyam ni.
Mak Rizq ada personal shopper paste tomyam ni. Haha.
Uols jgn memain. All d way from Padang Besar tau.
Dah 2x mak Rizq beli paste tomyam besar godang tu.
Sedap weh.
Kalau nak lagi best, korang tumis dulu. Blend bawang besar, cili masak n tomato. Pastu tumis. Pastu masukkan paste. Campur dgn paste adabi. Letak air. Letak bahan2 kegemaran. Dia punya tahap kepekatan tu mmg cenggini (tunjuk best). Tak perlu buh garam tau. Sbb paste ni dah cukup masinnya.
Tapi anak buah kata nak lagi sedap buh air asam jawa.


Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign