Pages

7 November 2017

Hello November

It's been a week baru kita nak say Hello November.

Huhu.
Entah. A lil bit serabut sket masuk awal bulan tu ari.
Dak Rizq kena flu teruk.

Allah...
Dia tak pernah kena flu teruk. Demam pun jarang yg kuat. Tambahan masa umurnya bawah setahun, mmg dia jarang sakit.
Tapi, ni dah masuk setahun, macam kerap pulak. Selsema, bengkak tonsil lah.


Orang kata sebab cuaca.
Tapi, mak kata bukan!

Cuaca hanya menyumbang 20% sahaja.
Setahun yg lepas cuaca pun ada juga hujan panas, tapi dakRizq masih bertahan dengan izin Allah. Tapi, sejak dia dah mula makan - then lepas setahun ni banyak juga makanan yg mak bagi. Dgn alasan try lah sket.
Naaahhh... ini lah hasil nya.
Immune dia drop terus!
Mak terus insofffff...

Tambahan pula hujung bulan ni kami nak travel. Ada family trip.
Lagi risau kalau dia tak sihat.

So, now, bulan ni, mak kena boost immune dia. Dgn immune mak juga.

Mak pun sekarang komain sumbat itu ini. Takdak pantang2 dah.
Dulu komain taknak minum ais.
Sekarang semua sebat.

There u're!
Jadik, 

mari lah kita jaga makan macam dulu.
Superfood - chicken bone broth - mesti ada.

No more menda berminyak.

No more try2 menda yg manis. Kuih manis no!
No! No! No!


Lantak kan lah orang kecam pun.
Yang melihat dia selsema susah nak napas mak jugak.
Yang susah hati nak gi kerja mak juga.
So, lantak pi dgn orang yg tak kesah kan pasal makan ni.



Apa pun.
Selamat datang November.

Tinggal sebulan je lagi di tahun 2017.
Apa yang anda dapat dalam tahun ini?
Dah nak masuk Rabiul Awal juga kita ni.
Puasa bila nak ganti yong??? Hahaha.


2 juta komen

hello november.salam kenal dari saya rabia

robiahtul.blogspot.com

Just fight for your way kekDa. utk kekDa, utk fmly kekDa juga. fighting!

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign