Pages

31 December 2015

Wrap Up 2015


Cari cari entry bulan Januari 2015 pasal azam tahun 2015.
Takde rupanya. Haha. Good. Tak payahlah nak jot down azam sangat kan. 
Okeh. Mari kita wrap up kan cerita sepanjang 2015 nih.
Tercapaikah "KPI" dalam kehidupan?

Wrap up pasal family
Tahun 2015 ni takde major event pun dalam family. Takde yang bersalin. Takde yang bertunang. Takde yang berkahwin. Dan Alhamdulillah... kedua dua belah family sihat. Takde lah yang kena masuk hospital apa semua. Syukur Alhamdulillah...
Dan dalam bulan April, kami berpeluang menunaikan umrah. Pergi dengan suami dan mak.
Alhamdulillah, Allah permudahkan rezeki kami.
Dapat berdoa di depan Kaabah, di Hijr Ismail, di Raudhah memang pengalaman yang tak dapat dilupakan.

Wrap up pasal kerja
Masih di HR. Tahun ni ada pengambilan staff baru tapi tahun ni ada buat penambahbaikan sket so, cara pemilihan tu agak laju. 
KP bersara bulan Okt. Ganti KP baru.
Try apply HLP. Dan dapat interview dalam bulan 11. Alhamdullillah. Walau hanya interview kan. Kira one step closer dah tu. Result temuduga bulan 1 nanti baru dapat.
Takde yang stress sangat pasal kerja. Semua smooth je. Segala yang orang naik pangkat, orang tukar skim semua pun dah settle. Thank u Allah :)

Wrap up pasal TTC
Sesungguhnya perancangan Allah itu adalah terbaik :)
Atas semangat rakan-rakan, tahun ni kembali treatment dan memilih untuk mulakan treatment di KL Fertility Centre. Tempat rawatan dan dapat doktor serta staff yang paling memuaskan hati. Pasti merindui Dr Tasha!

Wrap up pasal percutian
Tahun ni pergi bercuti ke Sarawak saja. Awal bulan 1.
Lepas tu akhir tahun - bulan 12 ni, ke Langkawi. Family trip.
Tak banyak bercuti sbb kami concentrate pada TTC treatment.
Memang takde beli tiket utk tahun ni.

Wrap up pasal blog dan laman sosial lain-lain
Entry blog mmg menurun tahun ni. Hanya 200++ entry. Disengajakan. Malas nak rajin sgt membuat entry. Biarkan.
Laman sosial lain - FB deactivate masa nak pergi umrah. Bertahan lama juga lah tak aktif kan. Bebaru ni ada masuk balik. Tapi, still tak aktif. Just tgk2 apa yg berita kengkawan.
Instagram - paling aktif. Tapi bebaru ni terus temporarily delete. Senang. Dalam buat private pun ada termasuk orang yg hanya nak stalk pasal life kita.
Now, senang idup rasanya bila tak aktif kat laman sosial. Biar jadi perahsia sket.
Orang yang hanya kenal kita di laman sosial ni payah sket nak menduga hatinya.
Jadi, sapa nak berhubung, berhubung je lah di alam realiti. Ramai je rakan laman sosial yg dah jadi rakan realiti dan kami selalu keep in touch. Takde masalah :)

Wrap up pasal lain-lain
Tahun ni negara kita dah takde berita mengejut2. Alhamdulillah. Oh, ada satu lah. Gempa bumi kat Sabah tu. Kerana gempa bumi juga kami tak jadi pergi ke Sabah untuk family trip.
Tapi yang buat semua sesak napas bila tol naik, minyak turun naik. Huhu. Apo nak buek, kan..? Hadap aja lah.

Secara keseluruhannya, tahun ni banyak membawa kegembiraan.
Pelbagai rezeki yang Allah beri dalam pelbagai bentuk. Syukur Alhamdulillah.
Semoga tahun hadapan pun baik baik saja semuanya.
Semoga berjaya lah dapat HLP. 




"Barangkali kamu membenci sesuatu pada hal ia amat baik bagimu, dan barangkali kamu menyukai sesuatu pada hal ia amat buruk bagimu. Allah Mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." (Surah al-Baqarah, ayat 216)

30 December 2015

Family Trip : Langkawi (18.12.2015)

Hari kedua di Langkawi. Semua dikerah berkumpul jam 8.30pagi.
Teruskan pergi berjalan jalan.
Alhamdulillah. Cuaca baik. Cuma pagi tu masa tgh breakfast hujan sket.
Ingat nak breakfast kat kedai simpang trafic lite area Kuah tu.
Tapi, ramai. Biasa ah. Tempat dah ramai orang suggest.
Jadi, pergi kat depan kompleks HIG. Kat food court tu.
Hah. Sini selesa.
Takde orang pun lagi.
Siap sambung meja panjang.
Makan pun aman-aman ja. Roti canai dia pun sedap.

Next destination - Underwater World Langkawi. Pantai Cenang.
On d way singgah Gamat Nusantara.
Nothing to buy. Depa depa yg lain je beli memacam.
Tak kuasa aih asyik beli minyak gamat ja. Yang dok ada kt umah pun byk lagi.
Kami beli sabun ja. Jadi lah. Sebijik dua. Jangan takde orang kata. Huhu.

Aku tak masuk underwaterworld tu.
Yang masuk famili abg cik. Abgnyah pun tak masuk. Anak2 dia ja masuk.
Aku tolong belikan tiket utk famili abg cik (tolong beli je la.. bayar dia lah. hihi). 4 tiket je la tapi. Sbb guna pass kerja aku ngan myDH. Satu pass kerja dapat 2 tiket. Pass kerja ni utk orang kerja government sahaja. Abang aku cikgu, sekolah dia takde pass kerja. Sekolah abgnyah aku ada. Sbb dia ngajar sekolah asrama penuh. 
Tiket masuk RM33 (Malaysian). Tapi, guna pass kerja govt tu dapat RM26 sorang.
Okay lah kan. Jimat RM7. Utk 4 orang dah jimat RM28.

Sementara tunggu derang kat dalam, kami jalan2 dulu kat kedai luar tu. Pastu lepak tggu kat luar ja. 
Sempat beli aiskrim gulung nih.
Dia jual dalam The Zone tu.
Aku amik flavour laici+strawberry. RM12.
Kalau satu flavour je - RM10.





Singgah tgk pantai cenang jap lepas tu.
Plan kami adalah nak makan kat Laman Padi. Dekat je. Area situ jugak.
Tapi, boleh lak tutup. Bengong betui lah. Tulis situ buka setiap hari. Jam 11 pagi.
Tengok2 tutup. Gi tnya orang kat situ dia kata pukul 3ptg baru buka.
So, cam terganggu lah plan kami. Dah tak tahu nak makan kat mana. Sadis tul!

Terus plan g Makam Mahsuri.
Kalau ikut, malas aku nak masuk. Tp nak lepak mana pulak panas2 denting tu.
Tiket masuk Makam Mahsuri ni RM10.
Eh, dulu bukan RM5 ke. Entah. Tak ingat.
Tapi, menda dalam tu semua sama macam dulu.
Aku pun malas nak panjat2 tangga naik rumah Mahsuri bagai tu. 
Lepak kat pangkin bawah rumah dia ja.
Lama juga kami lepak situ. Sementara tggu yg lelain naik turun rumah yg ada kat situ.
Best ja lepak situ. Berangin ja.

Dari situ, pergi Mardi.
Pun tutup. Haishhh.. Mardi ni dah la susah nak carik. Dah sampai, tutup pulak.
Aku pun silap gak tak buat survey dulu Mardi ni. Sbb ingat tak sempat pergi. Sekali ada masa lebih, tu yg pergi. Tutup. Hari Jumaat dia tutup. Pehapa lahhhhh.

Dari situ, pergi pulak telaga Ayer Hangat.
Kat sini aku surrender dah. Tak masuk pun. Lepak luar ja. Mak pun tggu dalam van.
Penat.
Pastu kami gi pantai pasir hitam. Makan kat situ.


Settle makan apa semua. Tgk pantai jap. Balik hotel.
Rehat rehat. Lepas maghrib keluar balik.
Mula ada yg taknak keluar. Last last semua keluar jugak.
Pergi shopping dulu. Aku beli coklat ja. Pastu sebijik tefal.
Bukan kat HIG. Kat Saga depan HIG lama tu. Tgk kedai situ elok sket presentationnya. HIG ni macam berabuk ja periuk2 dia.

Aku ajak makan Char Kuey Teow ketam.
Mula macam tak tahu kat mana. Tapi, myDH nampak tempat tu masa nak antar kak kak ipar aku gi Idaman Suri. Depa pergi shopping situ kejap sementara kiterang rest kat hotel.

Jadi, dah nampak tu pergi lah. Semua pun pergi.
Memula takde meja dah. Aku cakap tapau je utk aku sorang. Pastu kita gi makan tempat lain lah.
Tup2 orang tu kata boleh tambah meja utk 12 orang.





Tempat dia tepi jalan. Dia van pick up ja. Pastu bukak meja.
Menu best dia CKT King Crab.
Kat sini lawak jugak lah. Haha. Malas lah citer sini. Biar jadi kenangan pada kami se famili.
Harga sepinggan CKT King Crab macam gambar kat atas adalah RM35.
Yer, makan di tepi jalan mmg tak suspect okeh RM35 sepinggan.
Tapi bila tgk ketam tu, mmg kita faham lah. Isi penuh. Sedap!

Chef tu siap dtg kat kiterang masa nak balik tu. Tanya okay ke dak. Mana tahu tempat.
Aku tanya lah mana dia dapat stok ketam. Dia kata amik dari Sabah.
Oh. Patut la mahal. Tapi next time sediakan tanda harga okeh.
Kang tak memasal viral macam kes orang makan ikan kerapu sangkar tu.
Total kami makan adalah RM438.00. Adoi.. lawak tau. Sbb tak sangka makan tepi jalan van pick up camtu sampai dkt 5ratus. Kalau orang lain dah viral kan dah ni. Hahahaha.

Balik hotel, tido lah.
Akak2 ipar aku, abg aku, anak buah lelaki ada yg turun gi jejalan lagi.
Larat lagi tu. Aku dah surrender dah. Tido. Lagipun dah kenyang makan ketam.
Happy tummy. Haha.

29 December 2015

Kisah Penghantaran Barang Oleh Airpak

Sebagai pembeli online tegar, memang kita biasa lah dengan kerenah orang menghantar barang ni kan.
Office aku bukan kat ulu banat mana, senang nak cari dan mostly semua penghantar akan tiba dengan jaya nya ke dalam office ni. Dapatkan sign, dan serahkan terus barang kepada aku.
Aku biasa beli dari Lazada, Go Shop, Groupon, photobook Pixajoy ke apa semua, semua okay je.

Kali ini ada kisah dengan Airpak Express.
Rasanya mmg jarang online seller ni guna AirPak.
Lazada biasa guna G-Dex kalau tak silap. Atau apa ntah yg hijau tu. 

Kisah dengan Airpak nih.
Aku order satu barang secara online. Bukan lah dari Lazada, Go Shop ke apa.
Individual seller. So, dia guna Airpak.
Aku tak salahkan seller ni pun.
Yang aku geramkan adalah despatch Airpak.

Mulanya dia call, cakap dah sampai kaunter informasi. 
Aku tahu, tempat tu kat bangunan depan which office aku ni building belah belakang (office ni ada 2 bangunan. Depan tu ruang pameran/jualan, belakang pulak adalah office kami. Jalan kaki jauh jugak lah antara kedua-dua bangunan ni).

Biasanya, kalau ada despatch ni dah tersesat kat building sana, derang akan call tanya mana satu building aku. Dan bila cakap building 4 tingkat, mereka akan datang ke office building yang kat belakang ni.
So, aku suruh la despatch tu pergi building belakang.
Bukan jauh pun kalau dengan kenderaan.
Kalau jalan kaki, mengah jugak lah.
Tapi, despatch ni taknak. Dia kata susah..susah.. susah nak parking.
(dari suaranya, mmg bukan melayu dan bukan cina).
Lepas tu aku kata, pergi lah building belakang, biasa orang datang hantar sini. Saya jalan kaki jauh. Barang tu besar. 
At least smpai lobi office aku pun takpe, tak payah naik atas.
Lepas tu dia terus cakap "ini pemalas punya orang!" Letak telefon.

Allahuakbar...!
Terus geram jadinya.
Aku call dia balik. Aku suruh dia tunggu. Aku cakap, selama ni semua orang hantar barang takde masalah pun. Tunggu lah situ aku pergi ambik.
Then aku call asben, suruh pergi sekali. Sbb parcel ni agak besar. Asben plak kata naik keta, senang sket. Ye lah. Takkan nak junjung plak kan.
So, dah pergi building depan, tgk takde van airpak kejadah pun.
Call balik despatch ni. 
Boleh dia kata dia dah keluar. Dia tinggal je barang tu.

Ya Allahhhhhh....
Betul lah airpak nih.
Punya lah geram aku dibuatnya.
Bertahun tahun aku beli barang online, ini lah 1st time kena macam ni.
Senang dia je tinggal barang kat orang. Kalau hilang cemna. Barang tu kalau singgit dua aku tak kesah. Ni main ratus tu.

Teruk nya service Airpak!

Aku dah pun buat aduan direct kt web Airpak. Aduan takat aduan je lah kan. Ap kita boleh buat pun kan. Kita sebagai pembeli ni apa je mampu kita buat pun. Bukan kita tahu pun seller guna courier apa pun. 
Tapi, asben dah warn, lps ni kalau beli barang online dari peniaga yg bukan besar2 cam Lazada apa semua ni, tanya dulu guna courier apa. If Airpak, tak payah beli.

To Airpak, baiki lah mutu perkhidmatan kakitangan penghantaran anda.
Jangan sesenang hati melabelkan pelanggan adalah pemalas.
Kami yang membayar perkhidmatan anda.
Kenapa syarikat lain elok terus naik ke bangunan saya, malahan terus ke tingkat 1 bertemu dengan saya sendiri, dan mendapatkan tandatangan saya.
Siapa yang malas sebenarnya???

Pengajarannya, jangan lah ambik courier Airpak Express nih.

Family Trip : Langkawi (17.12.2015)

Trip ke Langkawi ni aku guna pakej Matta Fair. Beli bulan 9 tu ari.
Bukan senang ko nak jadi ketua penyelaras rombongan nih (lantik diri sendiri). Haha.
Masa Matta Fair tu kena amik byk2 quotation. Pastu balik rumah - w.app ke grup family - suruh depa compared. Pastu esuknya pergi lagi sekali utk confirm. 2 hari berturut2 ke Matta Fair.
Sebenarnya, aku tak pernah beli pakej kat Matta Fair utk bercuti. Ye lah, selama ni travel DIY je kan. Kalau reramai susah nak DIY. Tu terus beli pakej.
Dapat pakej RM1,700.00 utk bilik 3 hari 2 mlm (5 bilik - 1 family room, 2 superior, 2 std) dan termasuk sebijik van utk 2 hari (muat 14 orang). Masa kat MF tu bayar RM200 dulu. Selebihnya bila dah sampai Langkawi.
Kalau ikutkan, aku mmg kerap ke Langkawi sbb kami ada office kat sana (Kompleks Kraf Langkawi). Masa jaga aset dulu lagi lah kerap. Jap jap turun sana. Pastu dah duk HR kurang dah. Rasanya last tahun 2012 ke tahun 2013 camtu kot. Tapi semua naik flight lah kan. Dah kenapa kau outstation nak naik feri kan. Idok ler...
Tapi ni pergi reramai ngan family ni, ala ala rombongan che kiah, mmg best lah walau pada awal nya agak risau nak naik feri. Tapi feri ni tak rasa pun gerak nya. Smooth ja. Worries not ;)

Kuala Perlis - Langkawi
Subuh kat sana masuk pukul 5.59am.
Agak bergegas lah dari Kuala Perlis pagi tu. Feri kul 7pagi. 
Mana nak parking lagi apa semua. Nak amik deposit hotel lah.
Dalam kul 6.10 pagi gerak dari hotel.
Dalam kul 5.30 pagi tu abgcik call gitau dia dah sampai. Dia ngan abgnyah dah sampai. Depa terjumpa kat RnR Gurun so trus konvoi.
Katanya parking berbumbung penuh. Dia parking takde bumbung. 
Tak pe lah, nak wat cemna kan.

Masuk je kat traffic lite jeti tu ada la bebudak parking naik moto kejar kita.
Takpe. Ikut je depa.
Tapi, kami kena RM15/day utk parking takde bumbung.
Abang-abang dapat RM10 je. Haish. Rugi di situ.
Nak wat cemna kan. Kita pun rushing.

So, kami turun dulu kat jeti, keluarkan barang apa seme, myDH settle parking.
Nanti budak motor tu akan bawa balik driver ke jeti naik motor dia.
Tapi, tak la jauh sgt pun parking nya. Dapat bawah pokok.

Dalam 6.30pg dah boleh masuk dalam. Feri 1st. Orang pun tak la ramai sangat. Ramai tu ramai lah, tapi terkawal kata orang tu.
Lepas tu dah boleh masuk dalam feri.
Aku memang dah sesiap beli tiket online.
Nak senang, uols beli online ja. Sebulan sebelum pun boleh. Aku beli 3 minggu sebelum pergi.
Kami ber 12 orang, jadi dapat seat no. 1 smpai 12. Hehe.
Link beli tiket feri Langkawi online [langkawi ferry]
Mula aku cam tak konfiden gak. Tapi, okay ja. Sehala RM18. Amik pergi balik RM36.
Dia boleh beli utk 10 orang terus. Aku buat 2 grup pembelian. Satu utk 8 orang, satu lagi utk 4 orang which family abgnyah aku. Sbb risau kang dapat no lelain plak kan. So, biar satu family tu satu grup. Masa register tu kena masukkan IC. Boleh bayar terus guna online banking atau kad kredit.
Dia memang tulis tiket cannot be transfer. Tapi, bila kat sana, bukan dia check pun sapa nama kita apa semua. No. IC pun takde atas kertas tu. So, kalau kita dah beli, tapi tak jadi naik, nak ganti orang, pun boleh ja. Takde hal tu.

Gelap lagi dalam tu. Lampu pun depa tak buka lagi.
Tapi, naik feri bukan macam naik flight. Kalau flight ye lah dia bagi warga emas naik dulu ke apa.
Ko beratur la sesama situ. Tapi orang tak berapa ramai, mudah juga lah kita bawak mak.
Dalam 7.15 feri gerak.
Pagi ni macam slow sket la feri nya.
Kami duk depan, selesa lah. Dia pasang video citer Bikers Kental. Huk aloh. Beratus kali dah tgk. Nak tido mata tak bule lelap plak. Entah excited ke apa ke tak tahu lah. Haha. 

Ahli rombongan.
Matahari baru nak naik.

Smpai jeti Kuah dalam 8 lebih. Terus myDH deal van plak. Van mmg termasuk dalam pakej juga. Sampai je mmg dah ada van dah. Beg semua pun besau2. Tapi sumbat je lah dalam van tu. Sbb tak jauh pun hotel kami ngan jeti. Kejap je. Berimpit jap la anak2 buah aku ngan beg beg. Huhu.

Siapa yang bawak van? MyDH la. Haha. Seb bek dia boleh bawak. Tapi lawak juga naik van ni. Nak reverse ke apa mesti terjerit2 semua dalam van. Hahahaa.... camtu la meriah. Satu family terus dalam tu. Senang pun naik van ni. Takde la pecah2 bawak kereta lelain. Kang nak parking kat satu2 tempat hazab. Tahu je lah cuti sekolah kan. Parking memana pun penuh manjang. Co-driver abgnya aku. Duk depan. Tapi dia tak bawak pun.

Kami duk di Cosy Inn. Sebelah je ngan bangunan Pekan Rabu. Kira bajet hotel lah. Tapi okay saja. Kita nak duduk utk tidur je pun kan. Asal selesa utk tidur okay dah. Dpt tingkat 1. Dan semua kat tingkat tu family kami je. Hehe. Meriah lah jadinya.
Sbb sampai pagi, tak boleh masuk bilik lagi. So, settle kan bayaran n tinggalkan beg.


Destinasi pertama - Muzium 3D [link : 3D Art Museum Langkawi]
Sebelum tu singgah breakfast dulu. Singgah je gerai2 tepi jalan tu. Makan nasik lemak. 
Pastu terus pi Muzium 3D. Tempat ni dalam area Oriental Village yg ada cable car tu. Belakang tempat cable car tu lah.
Sampai situ dah kul 11 lebih pun. Parking pun dah penuh. Hari pun dah panas berdenting.
Orang amat ramai nak naik skycab (cable car). Beratur panjang giler. Mujo kiterang taknak naik tu. Just nak gi Muzium 3D ja.

Eh. Best lah weh muzium 3D ni. Tiket masuk RM30 (Malaysian). Tapi, aku beli sesiap dah masa kat Matta Fair. Dapat RM25.
Orang pun tak ramai sangat masuk sini. Okay lah nak amik gambar. Takde rebut2 pun.
Tempat dia mmg besar. 3 tingkat gitu.
Cuma kalau bawak warga emas yg sakit kaki, macam payah sket sbb dia kena pusing gak satu muzium tu sampai abis. Kena naik tangga, turun tangga. Aku pun cam dah nak krem dah kaki.

Masuk kena buka kasut. Makanan seme tak buleh bawak. Kami satu grup, jadi dia bagi satu bekas utk se famili utk isi kasut.
Pakai stokin macam licin. So, better tak yah pakai stokin. Kang ada yg tersembam.
Masuk je cam biasa lah ada orang amikkan gambar satu famili. Kang nak keluar beli lah. Kakcik aku beli, tapi cam best plak gambar ni sbb siap ada kalendar. Aku pun beli. Kaknyah pun beli. Abis seme beli. Huhu. Kalau gi berdua mmg takdak lah kan. Sbb reramai ni syok plak tgk gmbr tu.
Best kot sini. Suka!

Ni zone binatang2.






Beratus gambar kat sini, nanti nak buat photobook. Kena amik gmbr kat kamera2 yang lelain tu jugak. Anak2 buah seme dah remaja2 kan. Depa la seronok posing2. Eh. Mak pak depa, mak pak sedara depa pun seronok jugak amik gambau. Huhu.

Dalam 2 jam juga kami sana.
Lps tu baru gi lunch.
Gi makan kat Jom Ikan Bakar yg femes ames kat Padang Mat Sirat tu.
Tapi, kau tahu lah. Musim2 cuti sekolah ni.
Penuh giler. Tak buleh nak amik meja panjang utk makan satu family.

Ada la satu meja panjang tu. Orang tu dah settle makan, tapi tak bangun. Sbb dia nak tggu ada family dia pi beli roti kat kedai sebelah. Boleh?
Bila aku tanya, jawab dengan muka berlagak giler "tak..kami tak nak bangun lagi.. nak tunggu orang" sambil buat muncung ke arah kedai roti tu.
Amboi! 
Lepas tu dah terlampau ramai, cawan nak isi air pun habis. Kena basuh sendiri. Aku cam hoi! Apakah? Sbb air kat sini dia bagi free refill. Abis tu, kalau free kena basuh sendiri kah?
Rupanya, satu bas turun masa kami sampai tu. Bila dah balik rombongan bas tu, baru lah tenang lah sket. Baru ada meja kosong. Baru cawan semua ada. Hurm.
Aku tak makan pun ikan bakar apa. Makan lala masak lemak ja. Ratah.
Taknak lah aku dtg sini lagi kalau cuti sekolah. Kalau nak dtg pun, kena awal2. Baru selesa.

Then balik hotel. Sbb abang2 aku ni dah berlengas. Depa nak mandi. Kan depa bertolak tgh malam. Tk mandi tak apa. Okay lah. Aku pun nak rest jugak. Panas denting2 weh. Depa dalam van sesedap je makan coconut shake lah, jeli kelapa lah (T____T).

Kul 5pm kami keluar balik.
Pergi Kompleks HIG jap. Sbb tak pernah lagi pergi situ.
Takde nak cari apa pun. Saja tengok2 ja. Memang nawaitu aku dtg kali ni takde nak soping sgt pun. Tapi, pressure cooker byk lah kat sana. Memurah je. Aku dah cam nak ter pengaruh jugak arr. Konon nak buat sup tulang ke apa senang. Ye lah tu. Macam lah nak menge-sup tulang tiap hari kan. Kang terperuk dalam kabinet ja. Rentikan lah aih!
Pastu gi makan. Kira makan petang + dinner lah terus.
Bawak depa gi area Dataran Lang tu. Situ kan cam ada food court.
And... makan laksa Penarak yg sedap tu. Lepas orang ofis Langkawi bawak sini dulu, mmg kalau dtg Langkawi kami pekena laksa Penarak ni je lah. Tak pegi pun laksa dekat airport tu. Sbb baca review ada yg kata tak sedap, ada yg kata sedap. Plus aku tgk situ kuah cam cair je. Laksa penarak ni kuah dia pekat likat. Cuma kali ni ai tak makan. Ai tumpang hirup sesudu dua ja. Sedap nya! 
Tapi, makanan lain kat gerai laksa penarak tu semua sedap. Cuq udang dia sedap. Aku order mihun tomyam sedap. Abang2 aku makan mi bandung pun sedap. Anak buah aku order CKT goreng pun sedap. Pendek kata gerai tu okay lah. Dia paling hujung sekali. Hujung belah sana. Bukan yg dari tepi jalan.

Lepas makan jalan2 gi Dataran Lang.
Ada event sukan extreme la plak. Jauh nak kena pusing ke helang tu.

Eh. Tak langkawi lah kalau tak amik gmbr sini kan. Huhu.

Lps abis tu balik hotel. Rehat.
Malam tu abangnyah w.app ajak geng lelaki pi mengeteh kat mamak. Bawah hotel kami tu ada kedai mamak.
MyDH pergi la. Pastu depa jalan2, ada macam downtown situ.
Aku dah tertido dah. Penat oih.
Settle hari pertama di Langkawi.

28 December 2015

Rileks Rileks Cuti 4 Hari

Uols buat apa cuti free 4 hari tu ari?
Mesti pergi jalan jalan sana sini kan.
Best lah weh.
Weols duk rumah sajork.
Eh. Ada la keluar2. Tapi dedekat je.
Kami kalau dapat elak, memang elak la nak cuti cuti waktu cuti berkepit2 ni.
Boleh pitam woh!

Hari Khamis tu gi Sogo.
Sogo tak buka lagi kami dah sampai.
Eh. Bukan Sogo buka kul 9.30 ke? Haha. Sesuka je kan.
Kul 9.45 dah sampai. Parking pastu kena menunggu lif buka.
Dia tak buka lif selagi tak pukul 10pagi.

Sogo ni kalau ada benda nak beli baru pergi.
Nama nak pergi sesaja memang tak la. Orang penuh sokmo sini.
Tu yg gi subuh sapeei tu.
Nak beli perfume. Oleh kerana tahun ni takdak travel memana utk beli perfume, jadi kena gak la beli kat Sogo. Kat Langkawi tu ari pun cam mahai ja. Better beli kat Sogo. Lagipun akhir tahun biasanya byk sale utk perfume.

Tak tahu nak beli perfume apa sbb aku mmg tak suka repeat beli perfume yg sama. Tak suka bau sama je sepanjang zaman.
Dan aku suka bau yg more tu fruity2 gitu. Tak suka ah bau bunga2 tu. Feminin sgt tu. Suka cam ala ala sporty gitu.
Ingat nak beli DKNY yang apple tu. Sbb dulu pernah pakai kaler merah tu. Tapi, set dia ada lotion sekali. I dun want. Sbb aku tak pakai pun losyen tu. Biasanya berakhir dengan expired lalu terbuang. Kalau nak beli sebijik dia je, cam rugi plak.

So, cari cari lagi. Tertarik dengan Bvlgari. Dulu pernah pakai yang omnia-amethyst. MyDH bagi hadiah birthday. Okay gak la. Pastu dia cam byk pilihan set dia. Ada yg 2 perfume sama jenis tapi satu kecik satu besar. Ada yg 2 perfume lelain jenis. Ada yg dengan losyen. So, pilih je lah. Aku amik set yg ada 2 perfume, tapi lelain jenis. Okay lah. Satu tu buleh bawak travel sbb dia tak bulky sgt.

Masa carik perfume ni nyampah juga dengan SA ni kan. Ada yg bagus. Bagi try apa seme. Gi la dekat Polo punya perfume. SA dia cina. Pastu tgk2 kita ni cam tak mampu pakai perfume dia tu. Siap tanya u biasa pakai perfume apa? Oh. Tak pe lah. Kang kalau cakap I biasa beli perfume kat oversea or kat airport ja kang lagi kau menyampah kan. In fact aku pernah beli Polo kat airport pun. Memang dah tau kat epot nun lagi murah kan. Dah la. Tak yah nak berlagak sgt ya. Senang aku beli kat Bvlgari tu. SA dia pun baik ja.

Pastu naik atas jap. Makan popia crispy. Tingin plak. Pastu pi beli something lagi. Then balik. Awai dah balik. Dalam kul 12. Yang best adalah dapat parking free noks.

Then dari Sogo terus ke wedding kat Rawang. Anak officemate kawen. Sampai sana orang pun tak berapa ramai lagi. Best juga sampai awal ni. Lauk pun nampak kemas je lagi. Best best.

Hari Jumaat.
Ada urusan di Chow Kit. Selain nak gi beli buah, settlekan yang wajib utk tahun ni.
Alhamdulillah.. lega rasa dah settle kan urusan ni.
Eh. Dah musim buah mata kucing skrg. 
Banyak. Manis manis lak tu. Aku beli sekilo tapi makan sket2 ja.
Kalau ikut hati mmg aku bule hadap sekilo tu, tapi beragak sket ya.

Hari Sabtu.
Lepak rumah. Memang tak jejak kaki ke tanah langsung. Huhu.
MyDH je keluar. Dia nak bayar bil tepon dia. Pastu kirim je lah barang kat dia.

Hari Ahad.
Gi pasar tani ja. Nak carik kepala ikan. Macam best plak nak buat sup kepala ikan.
Pastu balik rumah. Lepak lepak. Masak.

Itu je lah cerita cerita cuti 4 hari.
Cam bosan.
Tapi best wo.. lepak2 rumah ja.
Makan tido..makan tido.
Pastu lipat baju sebeban yang dah basuh lepas balik dari Langkawi tu hari. 
Phew.
Oh. This week 3 hari lagi cuti.
Yey!

Suprise Dari Sahabat

Thank u laling laling ku.
Muah muah.
Sebabkan ini sangat suprise, harus di jot down dalam blog ni.
Ada dua suprise sebenarnya.

Yang pertama :
Hari Rabu sebelum cuti panjang 4 ari tu ofis mmg sunyi.
Bukan sebab semua orang office ni dah bercuti ke apa.
Ada event festival kraf kat Johor. Jadi, ramai staff ke sana.
Tetiba dalam keheningan kesunyian, Mai operator call.

Katanya "kekda, meh sini amik barang. Bwk duit sesiap"
Aku cam eh.. manade order apa-apa.
Pastu dia kata takde lah..meh jap..meh jap...
Saja dia ngusik sbb aku mmg selalu dapat parcel beli online tu kan.

Aku pi lah depan.
Tgk2 ada despatch pegang bunga.
Eh. Takkan utk aku kot.
Sekali betui lah.
Eh. Takkan myDH buat suprise lagi.
Tak mungkin.. tak mungkin..
Blank trus nak fikir.
Pastu dah sign, tgk dari Marliza.
Oh.. adik ai yg tersayang.

Beria-ia tau nganto semua ni.
Iskkk.. terharu betul aku tau. Dah la dia tak mintak alamat apa seme.
Mmg bebetul suprise dibuatnya.
Terima kasih bebanyak Mar, susah susah je tau... :)

Keduanya :
Dari bff masa kat UiTM, Zatul.
Ya hampun.. sejak grad kami tak pernah jumpa tau.
Dia nun jauh duk di Batu Pahat.
Dari dia kawen, smpai beranak 3. Anak sulung dia dah 10 tahun kot
Kami abis UiTM tahun 2002. Grad tahun 2003.
Ha. Sejak tu lah tak pernah jumpa.

Tapi sentiasa berhubung thro w.app.
Tu hari dia mintak address. Aku pun tak tahu la apa yg dia nak hantar.
Dia siap tanya bila aku balik dari Langkawi apa semua. 
Sekali hari Selasa tu sampai parcel.
Dia guna alamat ofis dia. So, tak dpt detect.
Bila buka ada kad.
Ada brownies.

Ololooo.. yang ni pun terharu. Sbb nya hari Isnin tu ada meting AGM Puspanita.
Pastu ada brownies gak. Cuma aku tak sempat nak makan. Baru nak amik tgk dah habis.
Tapi takde la aku rasa apa-apa, terkilan sket lah.
Pujuk hati, takpe.. ramai je orang buat. Nanti bebila order je.
Takde masalah.
Tup tup, buka parcel, ada brownies... 
Terharu lagi.. Huhu.

Terima kasih lah pada sahabat2 yang masih mengingati,
yang sentiasa mengingati,
yang sentiasa memekarkan hubungan persahabatan kita nih.

Walau ada juga yang tak suka cara kita,
ada yg memandang serong dengan kita,
ada yg tak gembira dengan kehidupan kita,
tapi percaya lah.. ramai lagi yang sayang pada kita.

Jadi, biarkan lah mereka yang membenci kita,
biarkan lah mereka yg menyampah dengan kita,
abaikan saja manusia yang sentiasa menunggu untuk memberi komen menyakitkan hati kita.
Bak kata Ct Nurhaliza "tak hidup dek puji, tak mati dek keji"

23 December 2015

Family Trip 2015 : Langkawi

Sekali lagi ber rombongan che ida.
Last 2 year kami ke Pantai Timur.
This year suppose nak ke Sabah. Tapi sbb dek kejadian gempa bumi kami kansel. Mujur lah belum beli tiket apa seme. Masa tu baru carik2 tour je. Dan mmg ada hikmahnya pun. Ada sbb Allah tak bagi kami sefamili ke sana. Bukan sbb gempa bumi tu je. 
Kan. Perancangan Allah itu adalah lebih terbaik dari perancangan kita :)

Trip kami dari 17-19 Disember 2015.
Tapi, abang2 dari Ipoh. Depa bertolak tgh malam.
Kami je dari KL. So, kami decide utk overnite di Kuala Perlis satu malam supaya tak la letih n rushing.

Oh. Kami naik feri je utk ke Langkawi.
Why tak amik flight?
Kalau kami je okay lah flight.
Kalau abang2 dari Ipoh tu macam leceh pula kan. Kena pergi KL apa bagai.
So, semua decide naik feri je lah.
Lagipun aku tak pernah naik feri ke Langkawi.
Eh. Jap. Pernah. Masa darjah 6 ke form 1 ke ntah. Citer lebih 20 tahun dulu. Huhu. Masa tu rombongan ketua kampung ayah. Ikut skali mak ngan ayah masa tu. Hehe.

16.12.2015 : Kuala Lumpur - Kuala Perlis
Oleh kerana mak mmg ada kat KL, jadi mak pun join sama lah kami dari KL.
Bertolak dari KL jam 7.00 pagi.
Banyak tempat berhenti. Kena rest selalu.
Awal lagi dah berhenti kat Rawang. Nak gi toilet je pun.
Pastu myDH ngantuk. Berhenti kat Behrang.
Pastu berenti makan jap kat RTC Gopeng.
Then berenti kat Gunung Semanggol and last skali berenti solat kat Gurun.
Phew.
Jarang ke Perlis ni. Rasa jauh nya la hai.
Kami masuk Perlis ikut highway Changlun - Kuala Perlis.
Kena terus je sampai arah Bukit Kayu Hitam. Tapi jangan keluar Bukit Kayu Hitam. Dia sebelum tu. Nanti ada fly over kat area Changlum tu, amik ke kanan.

Kos perjalanan pergi :
Minyak : RM80 (KL) + RM40 (Gurun). Total RM120
Tol : RM26.50 (KL-Ipoh je sbb kami keluar jalan lama, masuk balik ikut Kuala Kangsar) + RM13.50 (Kuala Kangsar - Juru) + RM13.00 (Hutan Kampung) + RM1.60 (Jitra). Total RM54.60


Kami overnite kat hotel D'View [link : D'View]


Tak jauh pun dari jeti. Dalam seminit dua camtu ja kalau naik kereta.
Tapi, jalan depan hotel tu tutup plak. Boleh? Memacam.
Tepon hotel macam tak membantu. Last2 tanya orang. 
Hotel ni dia dalam area perumahan. Tapi dekat ngan laut.
Dapat rasa la angin laut kalau duk luar.
Pastu buleh ja nak jalan kaki pi tgk laut. Ada gak orang jual jual tetepi laut tu.
Ada gerai2 buleh makan.
Tapi kami tak pi pun. Penat oih.
Murah ja. Aku booking thro Agoda. RM90 kalau tak silap.
Hotel pun okay lah. Wifi ada. Tv ada Astro Njoi. Okay lah kan. Takat nak hilangkan lelah penat.



Sebelum maghrib siap2 gi makan kat jeti. Kami makan kedai Mona. Ramai rekemen situ kan.
Makan awal sbb dah lapau. Pastu takut kang lewat lagi ramai kan. 
Waktu lunch, on d way tu mmg tak makan berat. Lagipun dah amik heavy breakfast kul 10 pagi kat RTC Gopeng.
Kami amik simple ja. Sotong goreng tepung ngan ikan jenahak bakar. Sayur kailan ikan masin. Eh, sedap plak rasa kailan dia ni. Pastu depa bagi sambal belacan (air asam utk ikan bakar pun ada, tapi tak berapa umph), and ada kuah. Kari ke apa ntah (ini agak rare gak la sbb tempat lain takde kuah2 ni kan. Agaknya dia tgk kita tak order lauk berkuah, so dia bagi).



Makan pun bertiga, Tak berapa nak berebut sgt la kan. RM50 total lauk. Air minuman kedai lain.
Tapi, bagi aku tetap lah ikan bakar Bagan Lalang yg paling best. Segala air asam cicah kat sana memang la terbaikkk.

Abis makan, balik hotel lah rehat.
Pastu myDH kata dia dapat w.app dari grup dia (budak ofis juga) kata gaji dah masuk.
Dan dan tu jugak kami pergi Maybank Kuala Perlis. Hiks.
Ye lah, takyah lah nak carik bank kat Langkawi lagi kan.
Malam tido awai sbb kami kena bangkit awai. Feri kul 7 pagi.

17 December 2015

#puanstoberisuka : Order Cheese Tart

Aiyoh... susah betei lah nak carik orang yg buat cheese tart.
Bukan susah apa. Ada tu ada.
Tapi, begitu begini pula cerita nya.

Sebenarnya, mmg dah ada member yg buat menda2 camni.
Tapi tu lah.. dia keja PWTC. Pastu masa nak order tart ni, dia sebok ngan PAU. Jadi, tak boleh order kat dia.
Kut tak mmg order kat dia je lah.
Dah la sedap. Fruit tart dia, mmg ai bagi 5 bintang.
Dulu pernah ada buat entry pun [link : creampuff]

So, ai terpaksa lah guna kuasa Pamoga hashtag #sayajual.
Haiyoh..not easy man..not easy..
Ada yg nampak cun dah cheese tart dia (ai nak fruit cheese tart sebenarnya), tapi nun jauh kat Kedah la, Pahang la, Shah Alam la.

Lagi satu, yg jadi susah bila ai nak menda ni pagi. Awal pagi.
Sbb ai nak bawa pula ke tempat lain. Tak ramai yg bole commit awal pagi nak deliver.
Ada yg kata boleh deliver terus ke tempat ai nak bagi tu, tapi minta nama penerima pula.
Oh. Cannot lah. Ai bukan nak bagi pada seorang je. Ai nak bagi reramai.
In fact, ai pun tak tahu nak bagi nama siapa. Kang buat nya orang tu takde ke apa ke. Cemna kan.
So, terpaksa lah cancel yg ni.
Carik lagi. Ai macam dah fedap dah mulanya. 
Rasa cam nak bagi karipap sardin je lah kalau camni. Haha.

Tapi, dah namanya hajat kan. Allah permudahkan lah juga.
Nasib jumpa satu.
Deal ngan dia. Dia kata boleh buat delivery pagi.
Ai tak kesah pun kalau orang tak hantar smpai ke rumah.
Cukup kalau ai boleh pick up dkt kawasan2 rumah.
So, yang bakers ni boleh. Katanya dia boleh hantar area Giant BC.
Just nice. Dan boleh commit untuk hantar dalam pukul 9 pagi.
Lega giler.
Closed deal je terus bayar.

Pagi tu tunggu je lah kat tmpat yg di deal.
Ai rasa bakers ni fulltime housewife kot.


Best.
Memuaskan hati. Harga pun reasonable.
Terima kasih Azwa sbb sudi terima tempahan and hantar awal pagi.
Alhamdulillah. Lepas hajat nak sedekah kat orang hari Jumaat tu.
Jadi, ai bagi hashtag #puanstoberisuka.
Boleh carik IG adik ni @sugarbakes [websta : link]


16 December 2015

2015 : Anniversary and Birthday Celebration

Hoih. 
Gerun tgk "ke-36" tu kan.
Haha.
Ilek lah.
"Too young to be old, too old to be young"
Gitu.

Apa pun, Alhamdulillah, terima kasih Allah untuk 36 tahun ni.
Moga dipanjangkan umur untuk terus beribadat kepada Mu.

So, how's celebration?

Tahun ni takde sambutan makan2 kat mana pun.
Biasa kami akan gi memana hotel ke apa ke utk makan2 utk celebrate anniversary + my birthday. Beli voucher kat Groupon biasanya.
But, not this year.
Hari anniversary lepak2 chill kat rumah. Ahad kan.
Gi tesco beli barang je.
Hehe.
Pastu goreng mi petang tu. Chill sangat kan.

Utk birthday.
Jatuh hari kerja. Hari Isnin.
MyDH kata dia nak belanja kek.
Okay lah. Terpulang lah dia nak buat cemna pun kan.
Tup2 dia buat suprise plak.
Deal dgn PA boss dept aku, then boss yg bawak kan kek tu ke bilik aku.
Haha. Dengan boss pun terlibat sama dalam ini gambar. 
Walau aku tau dia nak beli kek, tapi menjadi jugak la saprais dia sbb aku tak tahu pun bila dia hantar kek tu ke dept aku. 
Rasa cam merah2 jap telinga bila kengkawan HR'ians nyanyi lagu happy birthday.
Potong kek, bagi derang seme makan kek.
Pastu myDH turun jap anta piring, terus ter segan sbb bebudak dept aku ngusik dia tulis 'sayang' tu. Haha.
Then, order gak Domino's.

Bagi satu HR'ians makan.
Okay kan Domino's buat office party pack ni. Dapat 10 kotak pizza (boleh pilih perasa apa kita nak), pastu ada ayam popcorn tu 2 jenis, and 2 air botol gas.

Sebenar nak belanja satey, tapi kan dah ujung2 thn ni, ramai la cuti la apa la.
So, kita postponed next month lah.

Jadi, begitu lah.
Takde celebration beria pun, meriah juga dengan rakan2 se dept.
Takpe lah. Dah tua dah pun kan. Sket lagi nak 40 dah.
Pastu no more berderet ucapan kat FB. Sbb ai mmg disable birthday notification, plus disable juga orang komen kat wall. Haha. So, no more ucapan dari - "orang teringat sbb FB ingatkan".
Memang dapat ucapan tulus ikhlas dari orang yg bebetul mengingati.
And I love them so much (they know who they're).

Oh, hadiah dari myDH?
MyDH dah bagi hadiah advance dah.
Yang Bread Maker tu. Haha. Romantik kan asben ai. Bagi pembuat roti sebagai adiah.
Now, mmg dah sunyi dah mesin tu. 
Dah kataaaa dahhhhhh.... Haha.

p/s : Dikesempatan ni nak ambik kesempatan juga utk ucapkan Happy Birthday pada rerakan yg date birthday dekat2 nak sama.
Date yang sama - 14.12.2015 - Nisya
7.12.2015 - Thiaki (Bahyah)
9.12.2015 - Afliana
12.12.2015 - Faridatul
15.12.2015 - Kak Lin
(kut ada tersalah date, sorry ya.. rasa macam dah betul sbb ada di antaranya kita pernah celebrate birthday sesama dulu).

15 December 2015

Saya Jadi Jutawan

Amboi. Mementang hari jadi kan.
Banyak nau orang bermurah hati nak bagi reward.
Bukak je emel, berderet org nak bagi reward.
Memang elok je berderet 4 ketoi emel ni.
Hurm... nak buat apa ya duit juta juta ni?

Hadiah pertama.
Datangnya dari Freda.
Dengan baik hatinya beliau secara rawak memilih saya untuk menerima euro 1,000,000.00
Fuh... giler betui
Bila diconvert pada RM pada hari ini adalah berjumlah RM4,765,460.30

Thank u very much Freda. Free free je nak bagi saya pat juta.
Baiknya hati anda, kan?



Hadiah kedua
Datangnya dari United Nations.
Siap ada alamat penuh UN kat Kuala Lumpur ni.
Bagus. Rajin cari maklumat.
Ni dia kata beneficiary. Wah. Tetiba jadi beneficiary UN. Mudahnya.
Dia nak bagi$300,000.00 (Three Hundred Thousand United State Dollar Only)
Kalau convert duit kita bersamaan RM1,299,450.16  
Thank u very much UN. Baiknya hati awak. Walhal awak sendiri pun terumbang ambing carik dana.


Hadiah ketiga
Datang dari facebook. Pengirimnya Leondina.
Hurm. Mungkin sbb dah lama tak aktif di FB, maka Leondina nak bagi ganjaran lah.
Kira cam pujuk lah ni ya.
Wah. Ni lagi giler. Dia bagi wang tunai sejumlah $1,000,000.00 (satu juta dolar)
Fuiyooo... Tak bankrap ke Mark Zuckerberg nanti Leondina ko suka2 nak bagi kat akak sejuta dolar ni.
Convert to RM bersamaan RM4,337,719.91

Hadiah keempat
Nun dari Buckingham Palace Road.
Google.
Tapi ni tak bagitahu pulak dapat berapa.
Leceh lah  Mr Matt, nak kena buka notification letter bagai.
Tulis je lah berapa ai dapat reward tu. Yu ni... yu tgk orang lain tu, siap tulis lagi ai dapat berapa.


Tapi takpe, utk 3 hadiah atas tu pun ai dah dapat juta juta tau.
RM4,765,460.30 + RM1,299,450.16 + RM4,337,719.91
bersamaan RM10,332,630.37
10 juta ringgit!!! 10 juta uolsssss....
Memang jutawan lah.
Mana borang pencen awal nih. Ai nak bersara awal.
Ai nak beli rumah banglo 4 tingkat siap lif.
Kapal terbang sebijik.
Lepas tu ai travel seluruh dunia.

Bongok!

Ada ke manusia yg percaya dengan menda2 camni.
Tapi, kalau takde, takkan depa nak susah payah create menda camni kan?
Ada la tu yg bodoh percaya.
Dan emel stupid ni biasanya masuk dalam emel rasmi. Dkt gmail ke apa mmg tak pernah dapat.

Happy Gossiping

Muahaha.
Happy gossiping lah ye uols.

Flash back balik kesah 7 thn lepas.
Cam ni lah jugak.
Semua cam 
"eh, ye ke.."
"eh, betul ke.."

Seronok ye uols gosip gosip ni kan.
Ai senyum je lah.
Biasa lah. Hot stuff. 
Bahahahaaaaaa (T_____T).

Elleh, tu nak menyampah lah tu org tulis "hot stuff"
Nak kecam lah tu. Tak yah menyampah menyampah la aih.
Elleh.. gurau sket tak boleh. Tak mana ada nya hot stuff pun makcik oiii..
Saja nak tulis.
Sebok lah nak kecam segala.
Sebok lah nak komen tulis "typical..typical"
Pehapa tah. Seronok ke hidup dalam keadaan tak berlapang dada ni?
Tak fun langsung!

Eh. Uols.
Teruskan lah gossip.
Jangan citer menda tak betul sudah.. nanti jadi fitnah pulak.
Upssss... :P





"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertaqwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Penerima taubat, lagi Maha mengasihani." 
(Al-Hujuraat 49:12)


14 December 2015

14.12.2015 - Keep Calm It's My Birthday




Oh. Buka google pagi ni...


So sweet lah google.
Thank u by d way. Haha.

13 December 2015

13.12.2015 - Keep Calm It's Our Anniversary





Oh. Tak lupa, hari ni juga adalah 1 Rabiul Awal


11 December 2015

Jom Solat Dhuha




10 December 2015

Kau Aku Kita


Citer ni aku tgk "gitu gitu" je.
Takde la follow sgt.
Malam tadi tgk pun, tertidur. Tau tau eh, dah masuk citer lain dah.

Bukan kata tak best.
Tapi, kadang tgk si Janna Nick ter lebih lebih plak nak bawak tomboy tu.
Macam... eh, melampau lampau lak. "Kau arr...kau arr"
Duk ter kau kau. Aku perati je kalau dia sebut "kau" tu sure dia tekan kan.

Pastu cam awat lah melampau lampau nak tegur adik2 dia.
Macam episod semalam.
Pi tengking adik2 dia depan mertua dia.
Takyah lah " \ig-ˈza-jə-ˌrāt\" sgt.
Tak hormat orang ke apa. Dah la duk rumah mertua. Mertua lak ada kat belakang tu.
Terjerit2 cam kena sawan.
Takyah buat citer melampau sgt camtu boleh?
Meluat plak rasa.

Tapi ye lah.. dah nama drama skrg. Mmg cam tu lah.
Pulak yang jenis ikut novel ni.
Malas sgt. Asyik lah cerita novel.

Malam ni ending.
Ada masa tengok. Kalau ngantuk tido.
Takde kesah punya.


p/s : Masih follow MCS - mmg makin lama makin merapu. Tapi, sbb dah ter follow, tgk je lah. Lagipun pelakon pun best2 jugak. Esp pelakon lama lama. Yang baru tu put aside je lah.

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign