Pages

29 April 2011

~Pasal Mari Kita Ber Swimming~

Waktu lunch tadi ke Sogo.
Wah! Sogo ada sale rupanya.
Sembonia, Carlo Rino diskaun smpai 70%.
Tp tak sempat nak tgk.
Sbb sibuk carik baju swimming.
Hahaha.
Maklum ler. Esuk nak keceburrr dlm kolam.
Jgn pikir aku beli swimming suit hok gini plak.
Tapi kalo jumpa hok gini pun oke gak per.

Awww... penuh dgn stoberi. Teheheheheh.

Aku beli baju je. Sbb aku da ada suar yg jenis tight tu. Ada diskaun 50% lak tu. Bes. Bes.
Bebudak yg neman aku duk suh beli yg ada skirt2 skali tu.
Yg kayak gini.

Tp takde suar panjang la. Kena suar sendiri dan lengan pendek je.
Tp tak kuasa la aku. Tggu masuk umah baru nati. Hok tu buleh pakai selalu sbb kengkonon nak berenang kan.

Jadi selamat bercuti semua.
Jaga diri bebaik yer :)

~Pasal Cuti 3 Hari~

Insyaallah.
Will be here for tomorrow- 30 April.
Wii.. tak sabau.

Hahaha. Poyos. Mcm la pegi jauh nau.

Igt nak buat GA sempena cuti cuti saya, tp malas lah. Gi pun adiah utk 300th follower saya lum diposkan lagi. Prinsip saya, saya takkan anjurkan any GA atau yg sewaktu dgnnya if ada hadiah yg masih terhutang.

Saya tak balik kg utk cuti ni sbb saya tahu mesti hway banyakkkkk keta yg mana leh mencabar kesabaran saya walo saya bukan memandu. Hahaha. Ko nak jem berejam kat hway ptg ari Isnin tu terai la balik kg.

So, better saya abiskan masa di kawasan sekitar ini saja.
So, my plan utk cuti 3 ari ni :
Sabtu : Check in di tpt spti gambar di atas. Persediaan : kena beli baju swimming, kut tak kompem tak leh masuk pool sbb ini bkn mcm kat Bkt Merah which ko boleh redah saja.

Ahad : Lepas check out akan terus ke pegi ke satu tpt utk makan seafood plak. If cuaca oke leh mandi laut kat situ. Insyaallah, family kakak sulung akan turut serta. Kalo takde kami makan berdua je lah. Hihi.

Isnin : Bersama kawan2 plak. Dah plan wif my mesra dot net bff - Dee, Kak Julie n Fiza. Mau mensumbangkan suara di Kotak Merah, Sogo. Oh. Dah lama tak pegi oh. Sudah ada gatal2 tekak. Haha. Kena carik lagu apa nak nyanyi ni. Hahah

So, tu lah saja plannya. Tp kita hanya merancang kan. Insyaallah, jika diizinkan Tuhan mmg terisi lah cuti ku bersama insan2 tersayang. Bersama family dan rakan2.

Sapa kata bercuti mesti keluar KL, KL dan kawasan sekitar ni pun byk tpt menarik tau.

So, ada sesapa rajin nak teka mana saya nak check in esuk? Pasti ada cenderamata utk yg meneka paling cepat dan tepat.

Eh... Ini bkn contest kan? hahahaha.

Hahahahhaa.

~Pasal Saya Ceria~

Salam pagi Jumaat utk semua yg membaca.
Hari ni dimulakan dgn gambar ini.

Kami yg ceria selepas meting JKPAK smlm.
Harus la ceria. Ni JPKAK bil 2/2011.
Kena buat 4 kali utk mencapai target KPI 100%
Maknanya 50% da tercapai before bln 6.
Ko tak ceria?? Hahahhaha. Tp hok ni je la.
Hok lelain tak buleh ckp. Hahahahahaha

Eh. Ari ni Jumaat yea.
Esok Sabtu.
Makanya Yay! yay! Yay!
Nati jap gi ai citer la plan ai utk 3 ari tu.
Full dah plan utk Sabtu, Ahad n Isnin.
Shaya shuke. shaya shuke.
Hahaha. Sesekali nak bajet cam bebudak bawah umur yg tulis status cam gitu kat FB.
Hahahaha.
Eiiw... rasa nak lempang jer.

28 April 2011

~Pasal Thougtful Thursday (hanya entry ini sahaja)~

Cuepacs bulan lalu mengemukakan lima tuntutan baru kepada JPA termasuk penghapusan Gred 1 hingga 16 bagi membolehkan penjawat awam terus ditempatkan ke Gred 17 dengan gaji RM820 sebulan (ketika ini) atau RM920 jika cadangan gaji minimum dikemukakan kepada JPA, 1 Julai 2007 dipersetujui kerajaan dalam kajian semula Skim Saraan Malaysia (SSM).
kredit : here
Ari ni pun aku ada dgr kat berita pagi tadi before gi kerja pasal ni.
So, What Say You Para Penjawat Awam?
Oke. Ini Thoughtful Thursday utk dipikir-pikirkan pada penjawat awam ari ni samada yg berbaju batik atau pun tidak. Hahah.
(mak harus la batik noks..batik crepe lagi... haha. Ate' dah kata agensi peneraju kraf Malaysia. Reni opis mak pun seme pakai batik lawa sbb patutnya pagi td ada assembly, tp tak jadi sbb our KP tak sihat. Ada kat IJN).

Bagi aku lak, kalo camni kerja pun harus la tambah sket kan.
Kena la buat surat, failing mcm Pembantu Tadbir kan.
Dan sng gak aku kalo outstation, pemandu pun leh jadi urus setia utk urusan yg aku handle, tak perlu bawak pegawai lain. Good. Langkah penjimatan tu namanya.

Lps tu napaknya OT pun kena ganti ngan cuti gak la. Gaji da banyak. Hehe.

Kalo tgk ke-bergaya-an pemakaian sesuatu, aku rasa yg kumpulan sokongan ni lagi napak mewah.
Blackberry aku rasa kump sokongan yg ramai pakai. Da tahap retis dah tu (ranc. Fuhh tu ari derang bawak kuar hp, seme artis gene BB sajork)
Smpai aku pun sogan nak bwk kuar hp Samsung aku ni ha. Pastu kita update status kat FB guna laptop je. Usung la yg godang tu kulu kelir. Derang 'ting' ada komen kat masuk kat FB. Lps tu last status sure ada "via Blackberry" Woi mak..
Then kalo pompuan dgn beg Guess, Carlo Rino, Bonia yg sepasang dgn kasut segala. Tak mewah lagi. Aku ni nak beli sebuah Carlo Rino tu pun pikio 40kali tau baru beli.

Jadi secara rambang aku simpulkan, kump sokongan lagi mewah oi dari kump P n P. Nati kalo gaji naik, dgn claim OT lagi, mmg pasni telan air liur je la tgk derang usung beg LV ori.

Pergh. Hahaha. Bunyi cam jeles je. Jeles ke pnstoberi?? Bkn ko dpt tempiasnya jugak. Oke.. belikan ai satu beg LV ye bang. Hahahahahha.

~Pasal RU bkn RO, Faham?~

Aduiyai...
Ni mesti sesetengah org bila baca entry aku ni akan kata aku ni cerewet mak wet.
Mesti pada sesetengah org menda ni takde masalah pun.
Tp pada sesetengah org plak, menda itu ada seriyes dan perlu diambil berat.
Dan aku lah golongan itu.

Last week ada baca kat blog Filla, mama Kasih (s). (er... ai SR je blog beliau. Ngeeee)
Dia pun ada utarakan pasal menda ni.

Takpe la bagi korang yg rasa menda ni adalah masalah celah gigi.
Tp tidak bagi aku sbb bagi aku menda ni buleh menyebabkan kita tak dibenarkan naik flight. Yg disangka mati sebenarnya hidup dan boleh terlepas dari tali gantung atau hukuman penjara.

Hah. Bukan la kata sbb aku jaga legal aku nak caj bagus atau perasan gud2 plak kan.
Menda camtu small matter kan. Typing error je kan.
Tu pun nak ko nak kecoh kan.

Oke. Oke. Apa je yg aku kecoh ni ekceli?

Ni hah.
Tu tanda anak panah tu.
Aku marah sbb nama aku disalah eja.
Aku bkn RO okeh. Nama aku RU.
Berapa kali aku gitau dah. Tp kesalahan sama buat gak.
Mungkin org lain takde masalah.
Tp aku mmg tak suka. Titik.
Sbb mengkalo ko eja nama aku camni utk booking tiket flight dan nama aku diprint camtu, ada kebarangkalian aku ditahan tak buleh naik flight sbb nama aku lain dari IC.
Dan sekiranya aku naik flight tetiba kapal terbang tu terhempas pula, jadi org akan amik nama dari senarai penumpang which nama aku takde dalam senarai. Boleh?
Dan sekiranya kalo tetiba aku buat salah, nama aku di eja mcm tu, aku buleh katakan yg itu bukan nama aku.  Ce tgk nama IC aku.

Letih2 mak pak aku letak nama tu, ekau pepandai tukar plak.
Kalo dulu dia nak letak RO, dah lama dia buh RO.
Seriyes tak sker.
Tolong berhati hati yer, kalo tulis nama aku tu.

So, pada sapa yg mencebik pada statement aku yg mcm cerewet mak wet ni, takpe lah.
Tp aku mmg kisah.
Sbb aku pun amat berhati-hati eja nama org. Kalo tak tau aku carik smpai dpt nama betul org tu. Jgn kompiden sgt buleh?

Aku dulu dpt bos yg amat prihatin kes eja ejaan ni.
Dan skang dia da pindah cawangan lain.
Skali kiterang antar surat utk dia. Bukan aku sign tp dia tau la dari unit aku.
Boleh dia call aku sbb clerk aku tulis PERBADANAN jadi PERBANDANAN.
Katanya 'kena check elok2 ni, nati kalo surat utk org luar, kan menunjukkan imej tak baik utk organisasi'
So, pikirkan lah sendiri kesan dan akibat dia kalo salah2 eja ni.
Apatah lagi nama org.

Again ari ni aku dpt lagi memo dgn nama itu jugak.
Mmg bukan typing error namanya tu. 

Dan bukan aku je ada masalah ni. Laki aku pun. Namanya Ruslan dieja sbg Roslan.

Jadi nati aku rasa aku nak letak anak nama Rukiah lah. Bukan ROkiah yeww...

~Pasal Ada Part 2 Pulak~

Dah masuk Part 2 plak.
Bosanggg!
Takde menda lain dah kat Mesia ni gamaknya.
Esuk ada Part 3, 4 smpai la 10.
Pehtu itu je la citer nya.

Mujur aku amik subject Isu Semasa dlm tahun 1998.
Byk la sket isu membina yg nak dibuat assignment.

Kalo skang :
Isu org terjun bangunan SPRM
Isu video seks
Dan paling tak buleh blah.
Isu Nasik Lemak Makcik Kantin Sekolah.

27 April 2011

~Pasal Fail Meja~

Aku tatau la opis org lain samada mmg gunakan bebetul fail meja ni or tak.


Kalo sini, seme org ada. Tp tu pun setelah di gempur kan odit nak check kan. Tehehehe.

Aku tau la tujuan dia untuk memberikan kita satu 'handout' utk digunakan dalam kerja-kerja seharian. Sbb ada segala proses kerja dan sebagainya.
Tp persoalannya betul2 digunakan secara optimum kah mendalah ini?
Sepatutnya menda ni diserahkan pada staff baru yg masuk keja.
Baru lah dia faham proses n prosedur kerja dia.

Tp kalo sapa rajin nak tau apa tujuan dan kegunaan sebenar mendalah yang dipanggil Fail Meja ni sila lah baca Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam Bil. 8 Tahun 1991. Ada 51 pages di situ. Sila lah baca. Huhu.
Tahun 1991 - aku baru je nak mengenal dunia. Baru amik UPSR.
Dan masih digunapakai hingga umur aku patut ada anak amik UPSR gak (walo hakikatnya tiada lah kan).

So. Itu je lah.

Pnstoberi : Fail di atas meja mmg sentiasa ada.

~Pasal I Do I Do Do Do.~

* sebenarnya masa aku tepek article Royal Wedding tu aku nak carik lagu yg derang buat jingle iklan  dokumentari perkahwinan tu.
Tp tatau tajuk. Dok tau I Do. I Do je.
Apa kes kan.
So, td tgh BW di waktu lunch ini, dgr lagu ni main kat Mix FM.
Trus salin bijik butir lagu mana yg dpt.
Then google.
Zass... ini dia.

Skang tepek lirik dulu.
Malam nati tepek video.
Sbb skang kat opis. Utube kenot maaa.. hahahah.
Ok..Enjoice...

*update. Thanks to Anita juga yg telah meng share kan awal2 kat  FB. Tak perlu susah2 nak carik. teheheh.



Colbie Caillat – I Do

It’s always been about me myself and I
If all relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody’s other half
I was happy to say that our love wouldn’t last
That was the only way I knew to that you

You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I can live without it, I can let it go
Ooh, I did, I get myself into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,

Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I’m not playing games
I promise I won’t turn around and I won’t let you down
You can trust and never feel it now
Baby there’s nothing, there’s nothing we can’t get through

So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won’t live without it, I won’t let it go
Wooh Can I get myself into
You make we wanna say

Me a family, a house a family
Ooh, can we be a family?
And when I’m old and sit next to you.
And when we remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won’t live without it, I won’t let it go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you

~Pasal WW : Kenduri McD~





Tajuk Kejadian : Kenduri Breakfast McD
Tarikh Kejadian : 27 April 2011
Tempat Kejadian : Unit Ai ler.

26 April 2011

~Pasal Royal Wedding 2011~


Cemana mau tgk.
The Royal Wedding
Prince William & Catherine Middleton

Friday 29 April 2011 at Westminster Abbey
Bkn la kata aku nak tgk kat London sanun. Tp kerana tatkala itu mungkin aku sedang sebok bekerja. Ada live di TV3 dan stesen Astro gak. Canel mana tah. Tak pasan aku masa iklan tu. BBC ke apa ke tah.
Oh.
Tp buleh juga tgk di utube kan.
Utube pun kat ofis ni enggak boleh di acces.

Jemputan.

Kredit : here


Sure la meriah dan jadi ingatan sepanjang zaman ni.
Cincin tunang.. ko mampu??? hahahahaha

Prince William tonight revealed how he proposed to his girlfriend Kate Middleton using the engagement ring that belonged to his mother.

The 28-year-old Prince used the dazzling oval blue 18-carat sapphire and diamond ring when he popped the question while they were on holiday in Kenya last month.
 
Apa2 hal leh tgk kat official website ni - The Royal Wedding

~Pasal The Banjaran~


Memang menarik tertarik kau memang da bomb kan.
Aku rasa jarang tpt ni dapat promosi.
Tpt mmg lawa. Siap ada air panas seme.
Dkt je dgn kg aku ekceli.
Tp bila tgk harga leh pitam oh.
RM1800++ utk satu malam.
Humang ai. Leh pegi balik ke luar negara utk 2 org.

Awat la rega tak tercapai dek akal ni wahai The Banjaran HotSpring Retreat?
Aku pun tatau kat celah bedah mana.
Tp aku tau dia dkt2 ngan Lost World of Tambun.
Tkpe, nati balik kg, kut ada kelapangan nak gi tgk kat mana.
Dan apa je yg membuatkan dia begitu eksklusif.

Tak silap aku Nona penah bersiaran dari sini.

~Pasal Sundae Mango Peach~

(u.p : Pn Eka yg berada di Bintulu, sila jgn baca berkenaan perkara ini yea)

Owh. I'm lovin it for this one

Aku baru je first trial makan mendalah ni pas balik KPJ Tawakal last Friday.
Selamba je buleh makan sundae. Tehehehe.
Sedap oh.
Aku mmg sker menda2 berperasa mango.
Dan aku juga sker menda2 berperasa peach.
Dan gabungan ini mmg la menjadikan I'm loving it.

Dah. Tu je utk pagi ni. Selamat bekerja suma. hik hik.

p/s : nati ada promo can glass coca cola plak. harus la kena ada ne. saja nk wat collection. bermula 28 April 2011. Link :
http://www.mcdonalds.com.my/highlights/cokeglasspromo.asp

25 April 2011

~Pasal Jalan2 Di Malam Minggu~

Malam minggu. Berkesinambungan dari entry sangap ni.
Maka kami pun memenuhi Q time kami suami isteri.
Jalan2 KL.
Saja nak amik gmbr.
Tak reti nak godek lelebih.
Ini je la sekadar mampu.
Gmbr ori dari Cik Nik.
Tak edit. Tp tak reti nak guna function lelain dkt Cik Nik tu.
Che Rafidah Samsun- akak nak blaja ngan anda cara menangkap gmbr. Bleh??

 Bangunan Sultan Abdul Samad. Pink kaler.

 Bangunan Sultan Abdul Samad. Purple kaler

 Ministry of Information Communication And Culture. 
Kadang dtg gak utk meting.
Agensi saya di bawah 'culture'

 In blue.

 In purple

 Setiap beberapa saat dia akan bertukar.

 Seterusnya ke KLCC

Mercu tanda kebanggaan Malaysia.

Bukit Bintang. Dari dalam keta.

 Ini cemana jadi conteng2 lak nih.

Itu saja. Mmg tak reti langsung nak adjust apatah lagi waktu malam. Tggu anak buah aku balik cuti lah nati. Baru nak photoshoot.

~Pasal Pegi PABKL 2011~

Eh. Takde entry dari pagi.
Good..good.
Tehehehe.
Maklum la. Dah gaji. Kena la klik klik bayau segala utang piutang.

Tkpe. Lupakan. Kita cerita pasal sesi pembayaran di Pesta Buku plak yea.
Smlm pegi Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011 atau PABKL 2011 atau nama singkatannya Pesta Buku. Di PWTC sanun. Dibuka dari jam 10pg sehingga 9mlm.
Sapa lum pegi masih berkesempatan sbb dia akan tamat pada 1 Mei 2011.
Ayuh. Jangan berlengah lagi yer kengkawan.

Apa yg bes? Mari layan gambau
 Kump. apa ni? Hijaz kut eh? Ada persembahan sempena apa tah. Sesampai je napak derang ni.
Org mmg meramai. Kata weekend kan. Sangkaan org tak ramai sbb lum gaji adalah meleset sama skali. Maknanya rakyat Malaysia mmg byk duit dan suka kan buku. Itu adalah fakta.
Kat sini lapang sket. Kat tgkt atas. Yg ada buku2 international je. Ada McGraw Hill seme. Haish..takkan kome tatau buku McGraw Hill, tu yg masa study keme dek potostat je tu. Huhu. Itu aku n d gang la. Abis buku library di potostat. Hahah. Tp ada gak yg dibeli. Mostly buku mgt byk dari McGraw Hill lah.
 Tak penah jalan2 kat situ. Napak satu tpt tu ada gmbr2 pak PM kita. Jadi amik gmbr (eh. apsal napak 'ceme' je mata Pak Mahathir kita ni??)
Ini pak Jib ngan Pak Cit (singkatan BonCit.. hahaha...ayok..ni sessi ngata suami sendiri kah?)
 Seumo idup, ni le kali pertama naik sini. Mcm ooo...gini la atas dia. Hahah
 Ni kan berpuluh kali aku petik petik petik baru dpt camni. Lps tu cena nk dpt balik. Dah tak reti!
 Banner dia lawa. Dlm ramai org tu smpat aku bergambar lagi. Haha. Lantakkkk..

Tetiba ada ni. Haha. Ini bkn kat PWTC. Ni kat Wangsa Walk. Gi carik lunch smpai sana. 

Kali ni aku duk sana 3jam jer. Dari kul 10.30am smpai kul 1.15pm. Paking jauh jugak. Merentasi balai bomba, merentasi sungai. Cewah. Haha. Abis pepagi seme paking full. Nxt time nak dtg pas Asar plak sbb waktu pagi sesakkkk amattt.... bebudak sekolah kemain ramai. So, kalo ptg nak ke malam tu dah takde la  kot rombongan sekolah. Atau pegi waktu pas ofis hour. Walo ramai, tp tak la sepadat semlm. Seyes tak larat aku

Maka, aku sempat borong ni je. 

Bagus. Bajet 2rat. Tapi abis dlm 1rat lebih je. Mmg bagus. Mungkin satu sbb org ramai sgt. Aku jadi rimas. Satu lagi sbb my dear ada skali. Salu tu dia drop je. Lalu aku akan membeli entah hapa2. But then kali ni good sket la sbb takde org Grolier, org Linguaphone propose produk derang. Salu pantang lalu. Good. Good. Org nak produk tu, org akan dtg sendiri. Tak perlu la kut ko tarik2 kan.

Novel tu sebenarnya bukan nak beli sgt. Tp saja je. Tah. Rupanya aku ni dah tak berjiwa nak beli novel. Bila tgk summarize kat bakang novel, kebanyakkannya 'dari bermusuhan akhirnya Nur Ezra Akila jatuh cinta dengan Syafiq Imran, jejaka yg dulu nya tak pernah dimimpikan untuk menjadi suaminya'. Ahh...da tak buleh dah nak baca buku camtu. Jadi aku plan carik novelis yg aku suka. Noor Suraya kat Jemari Seni takde keluarkan buku baru. Last year aku beli Jaja n Din. Lps tu tgk kat Karangkraf. Mak datuk ramai giler umat. Maka amik Anis Ayuni ni je. NI pun my feveret novelis. NB? tatau kat mana letak boothnya.
Then beli majalah Apartment. Baru dan lama. Majalah ni mmg aku target nak beli smpai la umah aku siap. Hey..umah tu pun satu hal tu. Apa hal takde bayar apa2 dah ni. Wisau plak. Then beli Rapi special edition tu. Cabaran Langsing. Miahahaha.

Itu saja.

23 April 2011

~Pasal Hari Sabtu Yang Sangap~

Wot..wott...
cukup..cukup..
ari ni hampir seharian aku ngadap mendalah ni.
Celik je mata, sidai kain, lipat kain, kemas2 dapo, zup online.
Pastu mandi, pastu masak, pastu makan.
Sambung balik online.
Gilos.
Aku ni... kalo da dpt online mmg tak hirau apa pun citer bes kat tibi tu.
Habes aku blogwalk merata-rata tpt.
Sker. Lagipun aku tgh google ada satu term kedoktoran tu.

Sian my dear aku tu yer.
Terabai beliau.
Rasa2 dia marah tak aku duk klik..klik....klik je ni.
Dia salu kata 'asik baca blog org je dia ni'.
Hihi. Ai baca blog yg memberi informasi kat ai je.

Oke lah. Cukup dlu buat masa ni.
Nak spent quality time dgn somi di mlm minggu ni.
Tepu otak oh tak kuar umah.
Oh. By d way, Insyaallah esuk ke Pesta Buku.
Awal pagi da kuar ler. Duduk situ barang 2,3 jam.
Anyone yg berniat ke sana? Leh la kita jumpa yer. Hik hik

~Pasal OutStation Ke Johor~

Pegi Johor retu. Tujuan utama adalah membuat keja lah. Ke arah mencapai 100% KPI katanya. Kang jenuh plak nak bagi sebab musabab tk cecah KPI. Tp kalo cecah pun bkn dpt APC gak. Eh??? hahahaha.. oke..skipp..skippp....

Tujuan sampingan. Makan. Hahah. Thanks to Pengarah Johor yg bawak kiterang makan memacam. Itu pun nak balik tu dia ajak pi makan goreng pisang cecah kicap. Humang.. tak payah lah. Kang kul brapa lak nak smpai KL. Laju je dia call my dear tnya boleh tak kalo aku balik lmbt. Haha. Tp tak pegi pun, selain da kenyang, kiterang nak balik KL la. Esuknya da la keroje kan.

Hari pertama lunch Nasi Beriani kat Restoran Abah. Mmg thumbs up la Nasi Beriani n lauk pauk dia. Maveles. Kat mana? entah. Aku pun tatau. Dkt2 dgn RHB Bank.
Gmbr tiada. Harap maklum. Bayangkan saja.

Then malam, makan kat mana yea. Ada satu food court yg jual lauk2 seafood. Dkt dgn dataran yg ada jam besar tu. Ha. Sini ada gmbr.
Me n my adik seunit yg turut membantu. Err.besonya lengan aku
Ni udang butter. Aku sebut prawn butter org tu tak faham. 
Ke sebutan aku salah. Haha. 
Tp yg ni telur je byk. 
Patut nama dia udang salut telur. Tp oke la. Nice!

Kupangsss. Sedap!
 Seterusnya kami gi jalan2 kat tpt ala2 downtown. Dkt Pasar Karat ke apa ke tah. Oke gak. Org pun tak ramai. Tkde la bersesak2 mcm kat Danau Kota or Cheras. Aku beli satu gown labuh utk dipakai bercuti nxt week (yep..aku kalo bercuti je mcm harus ada baju baru. Biarpun hanya 1nite stay saja. Haha. Alah, baju seploh hinggit pun takpe, asal baru. Ngehh). Mula2 dia letak RM45. Aku tawar RM35. Tk dpt. RM38 pun tak dpt. At last RM39. Tp balik try test tengok, mcm baju mengandung pun ada. Ah sudah!. Tp lantak la. Bkn org tau pun aku mengandung ke tak kan. Haha. Tp jgn jumpa org opis cukup. Nati ada yg tanya 'mengandung yea Ida'. Aku bako kang!
Lps tu sebelum balik Pengarah ajak lagi minum. Kat mana. Lupa. Odeon Cafe ke apa tah. Makan durian goreng n 'pepes'. Ha..aku tatau apakah betul nama tu. Dia mcm otak2, tp isinya ayam. Ada daun pudina ke apa ke tah. Kalo otak2 dia panjang kan. Ini saiz mini. Comel je. Tp Durian Goreng tu sedap juga. Aku nak terai buat la nati. Amik durian seulas tu celup tepung mcm nak goreng pisang tu. Agak2 menjadi tak?


Seterusnya esuk lunch kat jalan... eerr... oh. Aku mmg tak buleh nak igt. Lupa terus. Makan asam pedas. Tu yg kenyang banget smpai tak buleh lagi nak makan goreng pisang ke hapa.
Ada satu lagi iaitu siput sedut masak lemak. tk sempat amik.

Kepala ikan masak asam pedas.
Balik tu singgah Simpang Renggam. Borong kepek. Aku rasa rega tak la murah sgt pun. Sama je kut kat tpt lain. Murah pun dlm 50sen camtu. Just banyakkkkkk pilihan dan fresh la kan. Sbb mmg tpt buat dia. Kawasan IKS. Org cawangan yg sajes kan kat kiterang rather than beli kat Ayer Itam katanya. So, sapa lum penah pegi, leh la terai. Kuar je exit Simpang Renggam tu. Ada traffic lite, amik kanan. Dan tak jauh pun, nati napak la dia tulis IKS Simpang Renggam (on ur left side).

Dan lps tu singgah jap kat Hentian Pagoh. Oh. Kagum jap sbb ada eskalator. Hihi.
Tehehe. skali pandang mmg tak perasan apa kesalahan dia.

Dan solat maghrib kat Hentian Seremban. Alhamdulillah smpai KL sekitar jam 9mlm.

Habis. Next station Utara lak. Yg tu cover Perlis n Kedah. Mebi naik flight je kut. Sbb aku sorang. Ate' kata nak berjimat. T n T da abis kan. Hihi. (apa dia T n T tu?, nati 1 swit day aku citer apa T n T tu yea)

p/s : Aku malas nak citer pasal hotel sbb aku tak suka dok hotel tu. Makan pun cam pehapa je. Kut yer murah takkan nak napak terlalu murahan. Tp idak la murah pun, lebih kurang mcm aku duk Naza  Talya kat Penang tu je. Tp tu oke je. Breakfast memacam ada. Sama gak masa duk Baron Langkawi tu. Rate lebih kurang itu je. Tp ada la gak puding roti bagai.

Aku ni mmg salu sker stay hotel, jd aku agak berkira kalo dpt hotel yg mmg served nak taknak je.  Takde swimming pool takpe, tp kalo makan pagi pun alahaiii.... Air masak pun tak letak, apatah lagi jus. Marah ni sbb tak dpt minum jus mango or pink guava. Dah tu buah pun takde buat pencuci mulut. Oke. Lenkali let's me choose d hotel. Lantak la org kata belagak dan cerewet pun. Abis, kelayakan dah ada kan. Tk cukup aku leh tambah.

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign